وقتی صحبت از هزینه های سفر میشه، همیشه بلیط هواپیما بخش قابل توجهی از هزینه ها رو به خودش اختصاص میده. برای من که به شیوه نسبتا ارزان سفر می کنم هزینه پرواز بخش بزرگی از هزینه سفرم رو شامل میشه، بنابراین با کاهش این هزینه و تهیه بلیط ارزان هواپیما میتونم کاهش چشمگیری در کل هزینه ها داشته باشم. حتی برای کسانی که خیلی ارزان سفر می کنند هم، وقتی مسافت ها طولانی میشه چاره ای بجز استفاده از پرواز باقی نمیمونه.
وقتی به دوستان و همکارانم میگفتم، به عنوان مثال بلیط یک پرواز ۲۰۰ دقیقه ای رو ۳۰ دلار و یا حتی کمتر گرفتم دیدن چشم های متعجب اونها باعث شد به فکر نوشتن این راهنما بیافتم. البته این راهنما بر اساس تجربیات شخصی من بوده و به هیچ عنوان نمیتونه کامل و قطعی باشه و تنها یک مقدمه هست و من هر بار که برای پروازی سرچ می کنم اطلاعات جدیدتری بدست میارم.
ایرلاین های ایرانی
وبسایتی که بطور جامع بشه قیمت بلیط تمام ایرلاین های ایرانی رو جستجو کرد وجود نداره. برای هر کدوم باید وبسایت شرکت هواپیمایی رو جداگانه برای تاریخ های مورد نظر جستجو کرد. روش ساده تر تماس با آژانس های مسافرتی هست. آژانس ها معمولا اطلاع خوبی از ایرلاین های ایرانی و اینکه به کدوم کشورها پرواز می کنند، دارند. ایرلاین های بزرگ ایرانی در پروازهای خارجی شون پذیرایی خیلی خوبی دارند، قیمتشون قابل رقابت با ایرلاین های خارجی هست، جریمه کنسلی و تغییر تاریخ پرواز هم معمولا کمتره و معمولا اجازه حمل بار بیشتری نسبت به ایرلاین های خارجی به شما میدهند. نکته مثبت دیگر ایرلاین های ایرانی عدم توقف و ترانزیت تا رسیدن به مقصد هست.
با اینستاگرام در سفرها همراه من باشید. @safarnevesht
برای مسیرهای پرتردد (ترکیه، امارات، مالزی) میشه بلیط های چارتری که قیمت ارزونتری نسبت به بلیط های سیستمی داره تهیه کرد. این بلیط ها معمولا قابلیت کنسل کردن و تغییر تاریخ رو ندارند. بنابراین در صورت تغییر برنامه کل هزینه ای که برای بلیط پرداخت کردین، هدر میره. با توجه به اینکه بلیط های چارتری معمولا مورد استفاده تورها هستند، به همین دلیل فاصله بین پرواز رفت و برگشت کوتاهه و آژانس ها به ندرت قبول می کنند بلیط چارتری با مدت سفر بیش از ۷ روز بفروشند. برای خرید بلیط های چارتری (داخل ایران و یا خارج از ایران) ده ها سایت فارسی زبان هست که با یک جستجوی ساده میتونید مسیر مورد نظرتون رو پیدا کنید.
ایرلاین های خارجی
خوشبختانه تعداد ایرلاین هایی که به ایران پرواز می کنند روز به روز داره زیاد تر میشه که نتیجه اون بیشتر شدن انتخاب های ما و رقابتی شدن قیمت هاست. برای آگاهی از قیمت پروازها ساده ترین کار تماس با آژانس های مسافرتی و پرسیدن قیمت در تاریخ مورد نظر هست. اما آژانس ها بدلایلی مثل مشغله زیاد و یا آگاهی نداشتن همه مسیرهای پروازی ایرلاین های مختلف خارجی ممکنه نتونند مناسبترین بلیط رو به شما پیشنهاد بدهند.
توصیه من اینه که اول ایرلاین و تاریختون رو با جستجو توی اینترنت انتخاب کنید و برای خرید نهایی به آژانس مسافرتی مراجعه کنید. وبسایت هایی هستند که با دادن مسیر و تاریخ پروازتون از بین هزاران ایرلاینی که توی پایگاه داده هاشون دارند، ارزونترین پروازها رو به شما پیشنهاد می دهند. از بین همه این موتورهای جستجوی پروازی مانند ای دریم، وان تراول، اسکای اسکنر، چیپو ایر و …من سایت کایاک رو بیشتر از همه می پسندم.
کایاک در صورتی که خودش نتونه ارزونترین نرخ پرواز رو به شما بفروشه خیلی راحت شما رو به موتورهای جستجوی دیگه و یا سایت شرکت هواپیمایی ارجاع میده. از ویژگی های دیگه کایاک اینه که میتونید براش تعریف بکنید تا ۳ روز قبل و بعد از پرواز رو هم جستجو بکنه و در واقع با یکبار جستجو بتونید قیمت ها رو در یک بازه ۷ روزه ببینید و در وقتتون صرفه جویی کنید. از ویژگی های خوب دیگه کایاک اینه که در آخر هزینه های اضافی به قیمتی که اول نشون میده اضافه نمیکنه. ممکنه موردی پیش بیاد که هیچ یک از سایت های بالا نتونه پایین ترین قیمت رو بده. مثلا برای کشور چین موتورهای جستجوی پروازی که در بالا اسم بردم به پروازهای ارزون داخلی چین دسترسی نداشتند و با کمک دوستان چینی سایت چونار رو برای انتخاب پرواز پیدا کردم.
قبل از انتخاب پروازتون باید بدونید راحتی توی سفر پارامتر مهمتری برای شماست یا هزینه سفر. معمولا پروازهای مستقیم قیمت بالاتری نسبت به پروازهای غیر مستقیم دارند. به عنوان مثال پرواز رفت و برگشت تهران-رم با هواپیمایی آلیتالیا (بدون توقف) قیمت ۶۰۰ دلار، با هواپیمایی اوکراین (توقف و ترانزیت در کیف) ۲۷۰ دلار و با هواپیمایی ایرفلوت روسیه (توقف در مسکو) ۳۵۰ دلار هست. اگر طولانی شدن مسیر و توقف در فرودگاه ترانزیت براتون اهمیت زیادی نداره، قطعا پرواز ارزونتر رو انتخاب کنید. البته اگر برای کشوری که ترانزیت توی اون انجام میشه نیاز به ویزا نداشته باشید، میتونید بدون افزایش و یا تغییر اندکی در بهای بلیط، زمان ترانزیتتون رو افزایش بدهید و از اون شهر هم بازدید کنید بدون اینکه هزینه ای برای رفت و آمد به اون شهر پرداخته باشید.
علاوه بر گزینه پرواز یک طرفه One way و رفت و برگشت Round trip، گزینه سومی با عنوان چند شهر و یا چند مسیره Multi city در وبسایت کایاک وجود داره که برای جستجوی مسیرهایی که ساده نیستند، میشه ازش استفاده کرد. گرفتن بلیط بصورت چند مسیره میتونه در کاهش هزینه ها و همینطور اضافه کردن شهرهایی به برنامه سفرمون بدون هزینه اضافی، خیلی تاثیر داشته باشه. به عنوان مثال اگر من بخوام از تهران برم مسکو و از سنت پترزبورگ برگردم تهران و توی مسیر رفت دو روز هم توی باکو توقف داشته باشم سرچ من مانند عکس زیر میشه:
بعد از انتخاب پروازتون میتونید با یکی از آژانس های مسافرتی تماس بگیرید و با دادن مشخصات پرواز قیمت ریالی اون پرواز رو بپرسید. در اکثر مواقع قیمتی که آژانس به شما میده (با توجه به نرخ تبدیل ارز بازار آزاد) به اون قیمتی که شما توی اینترنت دیدید نزدیکه. در مواردی قیمت آژانس ها بیشتره و علتش هم اینه که دفتر اون ایرلاین توی ایران، ارزونترین کلاس پروازیش رو، فقط بصورت آنلاین میفروشه. ایرلاین هایی مانند پگاسوس، اوکراین ایر و چاینا ساوسرن مواردی اینچنینی بوده که من بهش برخورد کردم. اگر به این موارد برخوردید، اختلاف قیمت زیاد بود و امکان استفاده از کارت اعتباری (صرافی یا دوستانتون) رو دارید مسلما بهتره که بصورت آنلاین و از سایتی که کمترین قیمت رو پیشنهاد میده خریداری کنید. برای بلیط مسافرت چین بدلیل اختلاف ۱۵۰ دلاری همچین کاری انجام دادم.
پروازهای خارج از ایران
شیوه جستجو برای پروازها بین دو شهر که هر دو خارج از ایران هستند مشابه روش قبلی و استفاده از موتورهای جستجوی پرواز نظیر کایاک هست. تفاوتش اینه که بعد از انتخاب پروازتون دیگه نمیتونید به آژانس مسافرتی مراجعه کنید و با پرداخت معادل ریالی اون بلیط رو بخرید. این بلیط ها باید بصورت آنلاین و با کارت های اعتباری بین المللی خریداری بشند. البته تعداد محدودی آژانس با گرفتن درصدی به عنوان کارمزد با استفاده از کارت اعتباری خودشون این بلیط ها رو خریداری می کنند.
شرکت های هواپیمایی ارزان قیمت یا Cheap Airlines
تعدادی از شرکت های هواپیمایی با کاهش و حذف تعدادی از خدمات جانبی پرواز هزینه سفر هوایی رو به صورت چشمگیری کاهش دادند. در واقع این ایرلاین ها بیشتر بر روی جابجایی تمرکز دارند و ضمن فروش بلیط ارزان قیمت برای هر سرویس اضافه ای که به شما میدند پول دریافت می کنند. در داخل پرواز غذا بصورت پولی سرو میشه و حتی برای دریافت یک بالش یا پتو هم باید پول پرداخت کنید. بلیطی که شما خریداری می کنید، شامل بار نمیشه و فقط یک یا دو تا کیف دستی میتونید داخل کابین به همراه داشته باشید. اگر چمدان داشته باشید متناسب با وزن چمدان باید پول اضافی پرداخت کنید و اگر این پول اضافی رو هنگام خرید پراخت نکنید توی فرودگاه جریمه ای به مراتب بیشتر از شما گرفته خواهد شد. حتما قبل از رفتن به فرودگاه باید بصورت آنلاین چک-این Check in رو انجام بدهید و کارت پروازتون رو پرینت کنید و گرنه توی فرودگاه باید جریمه پرداخت کنید. در صورتی که بخواهید صندلی توی هواپیما انتخاب کنید باید پول اضافه تری پرداخت کنید. گیت پرواز این ایرلاین ها معمولا انتهای سالن فرودگاه هاست و مسافت زیادی باید پیاده برید. فرودگاه هایی که چیپ ایرلاین ها به اونها پرواز می کنند میتونه فاصله زیادی با شهر داشته باشه و حتما باید هزینه رفتن از فرودگاه به شهر رو مدنظر قرار بدهید.
بعضی از این ایرلاین های ارزان قیمت (و حتی ایرلاین های عادی) سیاست ناجوانمردانه ای در ذخیره کردن آی پی شما و اطلاعات دستگاهی که با اون درحال سرچ هستید دارند. مثلا اگر برید توی وبسایتشون و یک مسیر مشخص رو بیش از یکبار سرچ کنید متوجه میشید که هربار قیمت قدری افزایش پیدا کرده! اگر با این مشکل برخورد کردید استفاده از یک کامپیوتر دیگه میتونه باعث بشه دوباره همون قیمت ارزون اولیه رو ببینید. ایرلاینی که خود من دیدم این کار کثیف رو انجام میده پگاسوس بود.
با گفتن موارد بالا قصد نداشتم از چیپ ایرلاین ها نا امیدتون کنم بلکه خواستم بگم بیشتر از پروازهای عادی باید دقت داشته باشید. من بارها ازشون استفاده کردم و تا حالا جریمه نشدم. از معروفترین چیپ ایرلاین ها که پروازهای ارزان قیمت دارند توی اروپا رایان ایر و جنوب شرق آسیا ایر آسیا (به تازگی پرواز به ایران هم برقرار کرده) هستند.
در ادامه نکاتی آورده شده که میتونه به انتخاب پرواز مناسب، جلوگیری از جریمه شدن، بهترین زمان خرید بلیط، نیاز به ویزای ترانزیت و …کمک کنه.
رزرو بلیط
آژانس های مسافرتی ایران می تونند قبل از خرید بلیط اون رو برای شما رزور کنند. رزرو بلیط هیچ هزینه ای نداره ولی تا وقتی پول رو پرداخت نکنید بلیط قطعی نیست. در واقع وقتی هنوز از برنامتون مطمئن نیستید ولی نگران افزایش قیمت بلیط هستید میتونید از آژانس درخواست کنید بلیط رو رزرو کنه تا اون بلیط با اون قیمت برای شما محفوظ بمونه. مدت زمانی که سیستم رزرواسیون بلیط این رزرو رو برای شما حفظ میکنه بسته به قوانین ایرلاین و کلاس پروازی از چند ساعت تا چندین روز متغیر هست و بعد از اون زمان رزرو شما بطور اتوماتیک کنسل میشه و امکان خرید یا رزرو اون بلیط برای دیگران فراهم میشه. این رزرو برای ارائه به سفارت خانه ها و دریافت ویزا هم کاربرد داره.
بهترین زمان خرید بلیط
تقریبا تمام ایرلاین های دنیا کلاس های مختلف پروازی با قیمت های متفاوتی دارند. معمولا هرچه زودتر بلیط رو خریداری کنید شانس اینکه کلاس ارزونتری نصیبتون بشه بیشتره. شرکت های هواپیمایی با توجه به زمان باقیمانده تا پرواز، سرعت خریداری و پروازهای رقیبشون توی اون مسیر، طوری کلاس های پروازیشون رو تنظیم می کنند که ضمن فروش بلیط با بالاترین نرخ حداقل صندلی خالی رو داشته باشند. در موارد کمی ممکنه در روزهای نزدیک به پرواز بلیط های خیلی ارزونی خریداری کرد ولی این استثنا هست و توصیه من اینه هروقت برنامه سفرتون قطعی شد برای خرید بلیط اقدام کنید.
ارزانترین زمان سفر
سعی کنید اگر شرایط کاری و مرخصیتون اجازه میده برای سفر خارجی از تعطیلات طولانی بویژه عید نوروز دوری کنید. یا اگر چاره ای بجز استفاده از این تعطیلات ندارید حتما پروازهاتون رو ماه ها قبل خریداری کنید.
با اینستاگرام در سفرها همراه من باشید. @safarnevesht
برای پروازهایی که مبدا و مقصدش خارج از ایرانه هم باید از تعطیلات اون کشور هدف دوری کرد. بطور کلی وسط هفته یعنی چهارشنبه ها میشه پروازهای ارزونتری پیدا کرد.
توجه کامل به تمام شرایط بلیط پرواز
قبل از نهایی کردن خرید بلیط همه شرایط کلاس پروازی که می خرید مطالعه کنید. چند عدد چمدان میتونید تحویل بار بدهید (Check in luggage) و وزن و سایز هر کدوم چقدر میتونه باشه، چند عدد کیف دستی میتونید داخل کابین ببرید (Cabin bag) و وزن و سایز اونها چه محدودیت هایی داره، جریمه کنسل کردن و یا تغییر تاریخ بلیط چقدره، ساعت پرواز و …
دقت در مطالعه و بررسی این شرایط موقع خرید از چیپ ایرلان ها باید چندین برابر باشه!
اگر بلیط چندمسیره گرفتید از همه مسیرهای پروازی خریداری شده استفاده کنید
این مورد رو با مثال توضیح میدهم. شما یک بلیط از ایرلاین آلیتالیا خریداری می کنید که شامل مسیرهای پروازی، از تهران به رم، از رم به پاریس و از پاریس به تهران هست. به رم که رسیدین، اگر تصمیم بگیرید زمینی به پاریس برید، وقتی روز پروازتون برای برگشت به تهران، به فرودگاه پاریس می رید، به شما اجازه سوار شدن به هواپیما داده نخواهد شد!
در واقع اگر یکی از مسیرهای پروازی رو استفاده نکنید به احتمال بالای ۹۰ درصد، مابقی مسیرها توسط شرکت هواپیمایی کنسل خواهد شد.
فرودگاه
بعضی از شهرهای بزرگ چندین فرودگاه دارند که بعضی هاشون ممکنه خیلی از شهر فاصله داشته باشند. شناسایی فرودگاهی که پرواز شما از اونجا یا به اونجا هست، فاصله اون تا مرکز شهر، هزینه تاکسی و حمل و نقل عمومی و اینکه در ساعتی که شما نیاز دارید اصلا حمل و نقل عمومی وجود داره یا نه میتونه از سورپرایز شدنتون جلوگیری کنه. به عنوان مثال فرودگاه چارلرویی بروکسل ۶۰ کیلومتر با خود بروکسل فاصله داره و ارزونترین وسیله ای که بشه این مسیر رو طی کرد اتوبوس های ۱۴ یورویی فرودگاه هست.
ترانزیت
وقتی پروازتون تا مقصد مستقیم نیست و توی یک فرودگاه مجبور به عوض کردن پرواز هستید حواستون به زمان ترانزیت باید باشه. اگر بدلیل نداشتن ویزای اون کشور نتونید از فرودگاه خارج بشید زمان ترانزیت طولانی علاوه بر خستگی میتونه هزینه غذا و نوشیدنی زیادی هم به شما تحمیل کنه. ضمن اینکه زمان ترانزیت خیلی کم هم میتونه باعث بشه نتونید به موقع از پرواز اول پیاده بشید و به پرواز دوم برسید!
ویزای ترانزیت
یک سری کشور ها برای توقف توی فرودگاهشون و تعویض هواپیما ویزایی به اسم ویزای ترانزیت درخواست می کنند. البته این ویزا برای شهروندان کشورهای محدودی از جمله ایران اجباری هست. همه کشور های اروپایی حوزه شینگن برای توقف هر چند کوتاه توی فرودگاه شون این ویزا رو درخواست می کنند. البته اگر مقصد نهایی شما آمریکای شمالی باشه نیازی به دریافت ویزای ترانزیت شینگن ندارید.
برای بعضی از کشورها هم اگر توقف توی فرودگاه از مدت زمان خاصی بیشتر باشه شما نیاز به دریافت ویزای ترانزیت دارید. مرجع مشخص و جامعی برای فهمیدن اینکه تعویض هواپیما در کشوری نیاز به ویزای ترانزیت داره یا نه وجود نداره. برای ایرلاین هایی که به ایران پرواز دارند آژانس های مسافرتی در این زمینه اطلاعات کامل دارند ولی برای سایر کشورها باید توی سایت وزارت خارجه اون کشور، سایت ایرلاین و یا گوگل دنبالش بگردید. موردی که من بهش نیاز پیدا کردم، هواپیمایی آویانکای کلمبیا برای رفتن از پرو به ونزوئلا بود. کشور کلمبیا برای زمان ترانزیت بیش از ۲۴ ساعت توی فرودگاه ویزای ترانزیت رو برای بعضی از کشورها (شامل ایران) اجباری کرده.
پرواز بصورت رفت و برگشت
خرید پرواز بصورت رفت و برگشت میتونه توی هزینه ها صرفه جویی کنه. معمولا قیمت یک بلیط رفت و برگشت از مجموع بلیط رفت و بلیط برگشت (بصورت جداگانه) کمتره. پرواز تهران-نایروبی با هواپیمای قطری بصورت رفت و برگشت ۷۹۰ دلار هست در صورتیکه اگه پرواز رفت و برگشت رو بصورت جداگانه خریداری کنیم هر کدوم نه نصف این قیمت، بلکه ۶۰۰ دلار هست.
در یک مورد جالب وقتی داشتم برای پرواز ریودوژانیرو به ایگواسو در برزیل سرچ می کردم با توجه به زمان دو روزه تا پرواز نتونستم بلیط ارزونتر از ۲۰۰ دلار پیدا کنم. وقتی بصورت رفت و برگشت سرچ کردم موفق شدم یک بلیط دو طرفه به قیمت ۱۵۰ دلار بخرم که فقط رفتش رو استفاده کردم.
علاوه بر صرفه جویی در هزینه این رو هم بخاطر داشته باشید که بسیاری از کشورها در صورتی که فقط بلیط رفت به اون کشور رو داشته باشید و بلیط خارج شدن از اونجا رو خریداری نکرده باشید اصلا اجازه وارد شدن به اون کشور رو به شما نخواهند داد.
خرید بلیط بصورت آنلاین یا از طریق آژانس مسافرتی
در ایران قیمت بلیط ها از طریق آژانس یا خرید بصورت آنلاین معمولا تفاوتی نداره. البته آژانس ها میتونن از درصد کارمزد فروش بلیط (۱۰ الی ۱۵ درصد متغیره) مبلغی رو به شما تخفیف بدهند.
در سایر کشورها مواردی که من دیدم خرید بلیط هواپیما بصورت آنلاین خیلی مقرون به صرفه تر هست. تجربه جالبی که خود من چند سال پیش هنگام خرید پرواز کوالالامپور به سنگاپور داشتم به این صورت بود که اول رفتم دفتر ایرآسیا در مرکز کوالالامپور و قیمت بلیط رو ازشون پرسیدم. برای تاریخ مورد نظر قیمت ۱۹۰ رینگت رو به من اعلام کردند. بعد با ماشین مخصوص خرید بلیط که اونجا گذاشته بودند همون پرواز رو چک کردم و قیمت ۱۵۰ رینگت رو دیدم. یک ساعت بعد که به محل اقامتم برگشتم و با لپ تاپ توی سایت ایر آسیا همون بلیط رو جستجو کردم قیمت ۱۰۰ رینگت رو دیدم. در کمال تعجب و وقتی با گوشی موبایل و از طریق اپلیکیشن ایرآسیا اون بلیط رو سرچ کردم قیمت ۸۰ رینگت رو به من داد و علی رغم سخت بودن خرید بلیط با موبایل (صفحه نمایش ۴ اینچی) همون ۸۰ رینگت رو خریدم. البته این مورد که اپلیکیشن از خود وبسایت یک ایرلاین ارزونتر باشه مورد نادری هست.
استفاده از پیشنهادهای ویژه و تخفیف (offer) شرکت های هواپیمایی
تعدادی از شرکت های هواپیمایی به مناسبت های مختلف، همه یا تعدادی از مسیرهای پروازی رو در یک بازه زمانی محدود با تخفیف های خیلی خوبی ارائه می کنند. وقتی مسیرتون مکان های دوری مثل استرالیا یا آمریکای جنوبی باشه مبلغ این تخفیف ها هم قابل توجه هستند. با مراجعه مرتب به موتورهای جستجوی پرواز و یا ثبت نام توی خبرنامه شرکت های بزرگ هواپیمایی میتونید از این تخفیف ها با خبر بشید.
برای روشن تر شدن مطلب مثال های زیر میتونه مفید باشه:
مثال اول
اگر مقصد من کشور برزیل باشه اولین کار، شناسایی شهرهای بزرگ و توریستی اون هست که اکثر پروازها به اونجا انجام میشه. سائوپائولو به عنوان بزرگترین شهر آمریکای جنوبی بیشترین پرواز رو هم داره. پروازهایی که از فرودگاه امام خمینی به سائوپائولو میرن، توی یکی از کشورهای عربی، استانبول یا یکی از پایتخت های اروپایی توقف دارند. پروازهای اروپایی بدلیل نیاز به ویزای ترانزیت شینگن و دردسرهاش هر چقدر هم که ارزون باشند از گزینه های من حذف میشند. از بین پروازهای عربی هم اتحاد با قیمت ۱۱۹۰ دلار برای رفت و برگشت مهرماه ۱۳۹۵ ارزونرتین نرخ رو پیشنهاد میده. قبل از انتخاب نهایی یک سرچ هم برای پروازهای استانبول به سائوپائولو می کنم. در صورتی که پرواز خیلی ارزونی پیدا کنم میتونم خودم رو زمینی یا با یک پرواز چارتر ارزون به استانبول برسونم. هواپیمایی لوفتانزا پروازی با قیمت ۷۳۵ دلار از استانبول به سائوپائولو داره ولی باز هم بدلیل نیاز به ویزای ترانزیت شینگن خط میخوره و انتخاب نهایی من همون پرواز اتحاد از تهران به سائوپائولو به همراه توقف در ابوظبی هست.
مثال دوم
فرض کنید بخوام اوایل مهر ۱۳۹۵ از ورشو در لهستان به پورتوی پرتغال برم. هرچی سرچ کردم نتونستم مسیر ریلی بین این دو شهر پیدا کنم که اگر هم پیدا میشد قیمتش از چند صد دلار کمتر نبود. طی کردن این مسیر با اتوبوس ۵۸ ساعت زمان میبره و قیمت بلیطش هم ۱۹۷ دلار هست. طی کردن این مسیر ۳۲۰۰ کیلومتری با ماشین شخصی هم حدود ۳۰ ساعت زمان نیاز داره ضمن اینکه هزینه بنزین خودرو حدود ۴۰۰ دلار خواهد شد. با یک سرچ ساده توی سایت کایاک میبینم پرواز مستقیم ویز ایر ۱۳۵ دلار و پرواز رایان ایر با یک توقف ۶ ساعته توی پاریس ۵۵ دلار قیمت داره. اگر نحوه سرچ رو به جای یک طرفه به چند مسیره تغییر بدم و به جای ۶ ساعت سه روز توقف توی پاریس داشته باشم باز هم قیمت همون ۵۵ دلاره و شهر پاریس رو بدون هزینه رفت و آمد به اون میتونم ببینم.
چون من با کوله پشتی سفر می کنم و سایز کوله ۶۰ لیتری من هم در چهار چوب قوانین رایان ایر برای کیف کابین هست پس هیچ نیازی به پرداخت پول اضافی برای بار هم ندارم. میبینید که با انتخاب پرواز که در اول به نظر گزینه گرون قیمتی به حساب میاد چقدر میشه در هزینه ها صرفه جویی کرد.
با اینستاگرام در سفرها همراه من باشید. @safarnevesht
بازنشر مطالب بالا بطور جزئی بدون ذکر منبع و بطور کامل بدون هماهنگی با نویسنده مجاز نمی باشد.
احمد خانی عاشق سفر و دیدن سرزمین های متفاوت
۳۲۴دیدگاه
احمد جان ممنون از اطلاعات ات
این قضیه ok to board چیه که میگه اگه نگیری اجازه پرواز بهت نمیدن ؟!
سلام
این عبارت را تا حالا نشنیدم ولی حداقل ۲ مرحله در پای کانتر و در گیت پرواز مدارک شما چک و کنترل میشه که اگر از نظر کارمند ایرلاین ایراد داشته باشه به شما اجازه سوار شدن داده نمیشه.
احمد عزیز سلام، نمیدانم بیاد میآوری یا نه سپهرم از کرج، یکباره باهم تلفنی صحبت کردیم، راستش فقط میخواستم بپرسم، چرا از حدود دوسال پیش تاحالا هیچی در سایت سرنوشت نمینویسی،واقعا لذت بخش و هر از گاهی برای بار چندم سرنوشت های مختلف و زیبایت را میخوانم، انگار که با تو همراهم، پیروز باشید و خواهش میکنم همه جدیدا را خم اضافه کن،..
سلام سپهر عزیز
ممنون از لطفت. بشدت درگیرم و فرصت نوشتن ندارم. امیدوارم دوباره بتونم بنویسم ...
سلام خیلی ممنون بابت مطلب خوبتون فقط یه سوال داشتم بنده یه بلیط رفت و برگشت از المان به ایران گرفتم که با هواپیمای تورکیش ایرلاین هست تمام پرواز ها و توی هر دو مسیر رفت و برگشت یه توقف ۴ ساعته هم توی فرودکاه استامبول دارم . ایا من باید الان به غیر از ویزای ایران ویزای ترکیه هم بگیرم؟؟؟ممنون بابت پاسخگویی
سلام دوست عزیز
پاسپورتی که باهاش سفر می کنید کدام کشور هست؟ تا جایی که من اطلاع دارم هیچ ملیتی برای ترانزیت هوایی در ترکیه نیاز به ویزا ندارد.
سلام، خیلی ممنون از مطلب خوب و کاملتون.
من یه سوال راجع به ترانزیت داشتم و اون اینکه اگر در یک سفر رفت و برگشت یک هفته ای، در هر دو سفر رفت و برگشت، یک توقف در یک شهر یک کشور (مثلا استانبول ترکیه) داشته باشیم آیا امکانپذیره؟ با توجه به اینکه هر ایرانی هر سه ماه، فقط یک ورود می تونه به ترکیه داشته باشه.
سلام دوست عزیز
شما هر چقدر که خواستید میتونید در ترکیه ترانزیت داشته باشید و هیچ محدودیتی نداره.
فقط در یک بازه 180 روزه بیشتر از 90 روز نباید اقامت داشته در ترکیه، همین.
سلام برای ما افغان ها ویزه برای جمهوری دومینیکن لازم نیست فقد باید بلیط کنیم اما من مسیر را چک کردم دیدم که از آمریکا رد میشویم و یو توقف داریم در آمریکا آیا برای من ویزه ترانزیت آمریکا لازم است
سلام
بله به ویزای آمریکا نیاز دارید
سلام میخواستم بدونم با بلیط یکطرفه میشه به ونزوئلا سفر کرد؟ ممنون
سلام
ممکنه اجازه سوار شدن به هواپیما رو نداشته باشید
سلام روزتون بخير
سپاس فراون از راهنمايي هايي که ميکنيد.
ببخشيد واسه خريد بليط از سايت کاياک کساني که کارت اعتباري بين المملي ندارن بايد چکار کنند؟ مثلا واسه خريد بليط سفر ترکيه به مکزيک .
سلام
از وبسایت های داخلی خرید کنید.
سلام دوست عزیز،،ممنون از راهنمایی های کاملتون در مورد سفر
شما در مورد کارت های هدیه اعتباری بین المللی میتونید کمکم کنید
اینکه از کدوم شرکت بخرم
واینکه شنیدم در صورت استفاده تو ایران بلاک میشه و پولت میسوزه،،ایا درسته
سلام
نه در زمینه انتخاب شرکت نمیتونم کمکی کنم. بله استفاده از ایران ممکنه کارت بلاک بشه
سلام
بسیار سپاسگذار
فرمودید کوله ای دارید که استاندارده
من کوله حرفه ای دارم اما بخاطر کمردردم میخوام کوله چرخدار بگیرم ، ابعاد استاندارد که بدون مشکل و هزینه تو کابین ایرلاینها برد چند در چنده؟
با تشکر
سلام دوست عزیز
باید هر ایرلاین رو جداگانه چک کنید ولی خیلی هاشون سایز 55x40x20 سانتیمتر رو قبول دارند.
خیلی ممنون و سپاس از وقت و دقت که برای اشتراک اطلاعاتتان به خرج دادید،شاد و سلامت باشی
سلام و سپاس دوست عزیز
سلام
از چه طریق میشه ویزا کارت مستر کارت یا کارت بین المللی که بشه خرید اینترنتی داشت خرید که بشه با اون از سایت ها بلیط بخریم
البته با قیمت معقول نه این اعدادی که شرکت های واسطه میگیرن
ممنون. من هم بزرگترین سهم هزینههای سفرم، بلیطه. روش من اینه که توی اسکایاسکنر از مبدأ شهرم، همهجا رو برای همهوقت سرچ میکنم! بعد بر مبنای ارزونترین بلیطها مقصد و زمان سفرم رو تنظیم میکنم 😄 با این روش بیشترین پول بلیطی که تاحالا دادم ۳۵۰ دلار بوده.
اون قضیه ارزونتر گرفتن بلیط دوطرفه به جای بلیط یکطرفه رو من هم تجربه کردم. حالا یک چیزی بگم کف کنی 😁 زنگ زدم به چیپوایر که ازشون بلیط رو گرفته بودم و گفتم من از بلیط برگشت استفاده نمیکنم. با اینکه بلیط غیرقابل کنسل بود، ولی حدود ده درصد از مبلغ رو بهم برگردوندن. یعنی دو بار تخفیف گرفتم نسبت به قیمت بلیط یکطرفه 😁
ایول این ده درصد خیلی میچسبه
سلام خیلی سایت خوبی ایجاد کردید خیلی لذت بردم متشکرم امیدوارم منم بزودی کارهام حل بشه و بتونم سفر کنم
سلام و سپاس دوست عزیز
حتما میرید
عالی بود... ممنونم
با درود و سپاس
لطفا بفرمایید برای سفر توریستی به کانادا می توانیم از مبدا استانبول اقدام کنیم؟ پرواز رفت و برگشت استانبول-تورنتو به مراتب ارزون تر از تهران-تورنتوه
ممنون
سلام
بله، اگر ویزای کانادا رو داشته باشید از هر مبدا میتونید به کانادا سفر کنید.
سلام اگر ممکنه درباره تبادلات ارزی هم مختصری توضیح بدبد. به دلیل تحریم ارزی ایران . ممنون از سایت خوبتون.
سلام
توی ایران دلار یا یورو میخرید و در کشور مقصد به پول اون کشور تبدیل می کنید. این کار ربطی به تحریم نداره.
سلام
برای پرواز تهران به بروکسل کدوم سایت رو پیشنهاد میکنید که پرواز های به صرفه تری ارائه بده
سلام
ترجیح من همچنان موتور جستجوی کایاک هست
سلام کل مطالب درج شده رو خوندم بسیار عالی و جامع و کامل بود👌. این صفحه رو هم ذخیره کردم تا بزودی بتونم از طریق همین اطلاعات بلیط خوبی رو انتخاب و خریداری کنم. سپاسگزارم
سلام و سپاس دوست عزیز
سفرهای عالی داشته باشید
احمد جان من یک سوالی داشتم: مثلا برای رفتن به کوبا از طریق ترکیش ایر( که برای ما نیاز به ویزا نداشته باشه) اگه بخواهیم اقدام کنیم، اما این پرواز مثلا در لندن دو ساعت توقف کانکت داره، یا هواپیماش رو عوص میکنه، آیا میشه بدون داشتن شینگن اقدام کرد و اون بلیط رو خرید یا نه و حتما باید پرواز مستقیم از استانبول بره هاوانا؟.....ممنون از شما
سلام دوست عزیز
اگر پرواز شما چند دقیقه هم توی لندن توقف داشته باشه، نیاز به ویزای ترانزیت انگلیس دارید.
درود بر شما! تبریک میگم بهتون به خاطر مطالب مفید و جذابی که ارایه دادید.
ویزای امریکا رو دارم با پرواز یونایتد ایرلاین اتریش از مبدا ایروان ارمنستان توقفی در وین و سپس با پرواز کانادایی توقف در مونترال کانادا دارم به مقصد نیویورک. ایا ویزای ترانزیت کانادا نیاز دارم؟
مرسی از راهنمایی تون
سلام و سپاس
قوانین تغییر میکنه. قبلا نیاز نبود ولی ممکنه تغییر پیدا کرده باشه. از سایت ایرالاین یا یاتا یا وزارت خارجه کانادا چک کنید.