جزیره ای زیبا و دوست داشتنی وسط آب های مدیترانه و محل تلاقی فرهنگ های سه قاره آسیا، اروپا و آفریقا که به اسم های زیادی مثل قبرس، کیپریس، سایپرس، قبرس جنوبی، قبرس یونانی و یا قبرس اروپایی ازش نام برده میشه. برای نیمه شمالی جزیره که به اسم قبرس شمالی شناخته میشه سفرنامه جداگانه ای مینویسم. سفر من به این جزیره دوست داشتنی ۶ روز بود و بارها بین قسمت جنوبی و شمالی تردد کردم ولی بطور تقریبی ۳ روز در قبرس شمالی و ۳ روز در قبرس اروپایی بودم.
ویزای قبرس
ما ایرانی ها با پاسپورت ایرانی برای ورود به قبرس جنوبی باید از قبل ویزای قبرس رو دریافت کنیم. قبرس داره پروسه پیوستن به محدوده شینگن رو طی میکنه ولی در حال حاضر با ویزای قبرس نمیشه به محدوده شینگن سفر کرد. در صورتیکه ویزای معتبر مولتیپل شینگن یا یکی از کشورهای کرواسی، بلغارستان و رومانی رو داشته باشیم میتونیم بدون ویزا به قبرس اروپایی سفر کنیم. من هم با ویزای شینگن به قبرس سفر کردم.
با اینستاگرام در سفرها همراه من باشید. @safarnevesht
مدارک مورد نیاز برای ویزای قبرس شامل موارد زیر میشه:
- پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار از زمان ورود به قبرس
- کپی صفحه اول پاسپورت و صفحات ویزا
- کپی صفحه اول پاسپورت¬های قبلی و صفحات دارای ویزا
- دو قطعه عکس ۴×۶ رنگی
- رزرو پرواز رفت و برگشت
- رزرو هتل
- گواهی اشتغال به کار و ترجمه
- گواهی تمکن مالی و گردش حساب ۶ ماهه
- شناسنامه و کارت ملی و کپی
- مبلغ ۲۰ یورو نقد برای ویزای یک بار ورود و ۶۰ یورو نقد برای ویزای چندبار ورود
با داشتن ویزای مولتیپل معتبر قبرس میشه به کشورهای کرواسی، بلغارستان و رومانی هم سفر کرد.
تلفن سفارت قبرس در تهران ۰۲۱۲۲۲۱۹۸۴۲ و آدرس سفارت قبرس در تهران تجریش، دزاشیب، خیابان شهید کریمی (بوعلی) پلاک ۱۹۴ می باشد. برای اطلاعات بیشتر و به روز میتونید به وبسایت سفارت قبرس در تهران مراجعه کنید.
البته مدتی هست که قبرس هم مثل سایر کشورهای اروپایی امور ویزای خودش رو به مرکز وی اف اس هروی به آدرس خیابان موسوی (گلستان پنجم)، میدان هروی، مرکز هروی، طبقه ۴، مرکز ویزای قبرس و تلفن ۰۲۱۸۵۳۱۹۴۵۶ برون سپاری کرده. فرم ویزای قبرس رو از اینجا میتونید دانلود کنید و برای دریافت وقت هم به وبسایت وی اف اس قبرس برید. علاوه بر هزینه ویزا، ۱۸ یورو هم هزینه خدمات وی اف هست که همه هزینه ها باید نقدی پرداخت بشه.
حواستون باشه اگر مهر ورود به قبرس شمالی توی پاسپورتتون باشه (یعنی با پرواز یا دریایی وارد قبرس شمالی شده باشید)، قبرس جنوبی به شما ویزا نمیده و حتی اگر ویزای شینگن داشته باشید هم اجازه ورود نمیده!
مسیر های پروازی سفر به قبرس اروپایی
فرودگاه لارناکا و فرودگاه شهر پفوس دو نقطه اصلی ورود به این کشور هستند. هواپیمایی قشم ایر و ماهان بعضی وقت ها پرواز مستقیم به لارناکا دارند. اگر قشم ایر و ماهان پرواز نداشته باشند باید پروازهایی مثل ایرفلوت یا قطری رو انتخاب کنید که هزینش ۳۵۰ یورو به بالا هست. من یک پرواز رفت و برگشت از بیروت به قیمت ۹۲ دلار با هواپیمایی کوبالت ایر گرفتم که در ادامه میگم چه بلایی سر اون و من اومد! فرودگاه لارناکا جمع جور و کمی شلوغه ولی بسیاز تمیز و همه چی با نظم پیش میره.
مسیر دریایی و کشتیرانی از طرابلس لبنان به قبرس هم در قدیم بوده که در حال حاضر فعال نیست.
پلیس مرزبانی قبرس خیلی سختگیره. موقع ورود حتما بلیط پرواز برگشتتون و رزرو هتل رو پرینت شده داشته باشید. رزرو هتل برای تمام روزها باید داشته باشید و اگر قصد سفر به قبرس شمالی رو دارید بهشون چیزی نگید. توی صف کنترل مرزی که بودم دیدم به هتل چند نفر زنگ زدن و سوال کردند این شخص توی هتل شما رزرو داره یا نه.
بهترین زمان سفر به قبرس
تابستان ها قبرس بسیار شلوغ و پر از توریست روسی و اسکاندیناوی هست که برای آفتاب گرفتن به سواحل این جزیره مدیترانه ای هجوم میارند. در صورتی که به آفتاب علاقه دارید این فصل رو انتخاب کنید وگرنه هوای داغ و شرجی برای ما ایرانی ها چندان لذت بخش نیست. البته در تابستان هم میشه از شهرهای بزرگ ساحلی فرار کرد و به مناطق کوهستانی قبرس که بسیار خوش آب و هواست پناه برد. به نظر من فصل بهار و پاییز برای سفر به قبرس مناسبه چون هوا مطلوبه و بدلیل فصل کم سفر قیمت ها هم متعادل تر شده.
نیکوزیا پایتخت دوپاره
شهر نیکوزیا Nicosia در حال حاضر تنها پایتخت نصف شده دنیاست. بخش شمالی پایتخت قبرس شمالی و بخش جنوبی پایتخت قبرس جنوبیه. کمی از تاریخچه قبرس بگم که تا ۶۰ سال پیش مستعمره بریتانیا بود. بعد از خروج بریتانیا کشور مستقل قبرس متولد شد. اما مشکلی که بود اختلاف بین اکثریت یونانی و اقلیت ترک جزیره بود. بعد از اذیت و آزار ترک ها و فرار عده زیادیشون از جزیره، نهایتا ۱۴ سال بعد از استقلال قبرس، ترکیه بهانه ای پیدا کرد و برای حمایت از اقلیت ترک جزیره به قبرس لشکرکشی نظامی کرد و موفق شد حدود یک سوم جزیره رو اشغال کنه. بعد از مدتی کشور جمهوری ترک قبرس شمالی اعلام استقلال کرد. الان بین دو کشور مرز وجود داره و بین مرز دو کشور که بهش خط سبز میگند ناحیه خالی وجود داره که نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل مستقر هستند. عرض این خط سبز از ۱۰ متر تا چندصد متر هست.
هر کدوم از طرفین روایت خودشون از این ماجرا رو دارند. من صحبت های هر دو طرف رو شنیدم و باید اعتراف کنم صحبت ترک ها منطقی تر به نظر میرسید. تلاش های زیادی برای اتحاد مجدد قبرس انجام شده که جدی ترینش رو کوفی عنان در سال ۲۰۰۴ انجام داد و قرار شد هر دو طرف ترک و یونانی طرحی که بعد از چند سال گفتگو برای اتحاد تهیه شده بود رو بصورت جداگانه و همزمان به همه پرسی بزارند. ترک های قبرسی با ۶۵ درصد آری با این طرح موافقت کردند اما یونانی های قبرس با ۷۵ درصد نه با این طرح مخالفت کردند و اتحاد به شکست کشیده شد.
در حال حاضر ۵ گذرگاه مرزی بین دو کشور بصورت ۲۴ ساعته بازه و میشه بینشون تردد کرد. دو نقطه از اونها در نیکوزیا پایتخت هستند. اگر ویزای یکبار ورود قبرس اروپایی رو دارید قبل از رفتن به قبرس شمالی از مامور مرزی بپرسید بهتون اجازه برگشت میده یا نه. در نقاط مرزی دو کشور پاسپورت و ویزاها کنترل میشه ولی مهر ورود و خروج در پاسپورت زده نمیشه.
من در شهر نیکوزیا جنوبی اقامت نداشتم و فقط دو تا نصف روز اون رو دیدم. تور پیاده روی شهرگردی نیکوزیا جنوبی سه شنبه ها ساعت ۱۰ صبح از مقابل دفتر اطلاعات توریستی شهر برگزار میشه. تور خوبی بود و رفتنش رو توصیه میکنم. اگر چه خانم دیمیتریا راهنمای توی نظراتش بیش از حد جانبدارانه بود و کینه و بغضش از ترک ها و مسلمون ها رو نمیتونست پنهان کنه.
شهر نیکوزیا سیستم حمل و نقل اتوبوسی خوبی داره و کرایه اتوبوس ۱.۵ یورو هست. واحد پول قبرس جنوبی از وقتی به اتحادیه اروپا پیوسته یورو هست. از ترمینال اتوبوسرانی سولوموس به سایر شهرهای قبرس اتوبوس هست. مسیر نیکوزیا به لارناکا ۴ یورو، نیکوزیا به لیماسول ۴ یورو و نیکوزیا به پافوس ۷ یورو کرایش میشه.
نیکوزیا یونانی فقط ۵۵۰۰۰ نفر جمعیت داره و تنها شهر بزرگ قبرسه که کنار دریای مدیترانه نیست. چون وسط جزیره بوده و مهاجم ها نمیتونستند به راحتی از دریا بهش حمله کنند اینجا ساخته شده. نیکوزیا اسم انگلیسی شهر هست، یونانی ها و قبرسی ها بهش میکند لفکوسیا و ترک ها هم بهش میگند لفکوشا. از زمان تسلط چندصد ساله عثمانی ها بر جزیره آثار زیادی در نیکوزیا هست که تلاش چندانی برای حفظشون نمیشه. همین اتهام رو جنوبی ها به شمالی ها در مورد آثار تاریخی دوره یونان و رم وارد می کنند.
لیماسول بزرگترین شهر قبرس یونانی
لیماسول با حدود ۱۰۰ هزار نفر بزرگترین شهر قبرس اروپایی محسوب میشه و یکجورایی مرکز اقتصادی و تجارت دریایی اون هم هست. از فرودگاه لارناکا با یک اتوبوس ۹ یورویی و بعد از ۱ ساعت مستقیم اومدم لیماسول Limassol و یک شب اینجا اقامت داشتم. قلعه شهر، قدم زدن توی کوچه های باریک و لذت دیدن غروب در بلوار ساحلی ارزش اینجا اومدن رو داشت.
یک نصف روز هم به دیدن منطقه کوریون Kourion در فاصله نیم ساعتی لیماسول (با اتوبوس) اختصاص دادم که میشه آثاری از دوره رومی ها و یونانی ها رو اونجا دید. آثار باستانی کوریون در لیست میراث جهانی یونسکو ثبت شده. کوریون توی قسمت انگلیسی جزیره واقع شده. بله علاوه بر یونانی ها و ترک ها، انگلیس ها هم سهم دارند و بعد از ترک جزیره ۲ تیکه کوچک جزیره قبرس رو برای خودشون نگه داشتندو اونجا پایگاه نظامی دارند. این ۲ تکه به قبرس یونانی چسبیده و عملا مرزی بینشون نیست راحت میشه تردد کرد.
برای اقامت در لیماسول رفتم به هاستل خانه ساتوری Satori House. یک تخت توی اتاق ۸ تخته ۱۲ یورو شد. هاستل توسط یک گروه جوان اوکراینی اداره میشد و تمیز بود. اگر باز هم برم احتمالا همین هاستل رو انتخاب میکنم.
پافوس در غرب قبرس
از لیماسول یک بلیط ۴ یورویی خریدم و سوار اتوبوس بین شهری شدم که هیچ شباهتی به اتوبوس های جاده نداشت و فقط اسمش بین شهری بود. ۹۰ دقیقه بعد به ترمینال شهر پافوس رسیدم و مجبور بودم برای رسیدن به مرکز شهر یک بلیط داخل شهری ۱.۵ یورویی بخرم. از اونجایی که توی پافوس اقامت نداشتم نصف روز کامل کوله پشتی اصلی روی دوشم بود و زیر آفتاب پافوس که توی مهرماه کمی اذیت کننده بود این شهر رو دیدم.
شهر پافوس قدمت هزاران ساله داره و در اسطوره های یونانی محل تولد خدای عشق اینجاست. جاذبه اصلی پافوس پارک باستان شناسی شهره که از دوره های مختلف روم باستان آثاری توش بجا مونده و با موزائیک های معرق کف خونه ها و کاخ ها خیلی معروف و جذاب شده، اونقدر که جزو میراث جهانی یونسکو ثبت شده.
فرودگاه شهر پافوس مرکز پروازهای ارزان قیمت رایان ایر هست و از شهرهای زیادی در اروپا میشه با بلیط های ۱۰-۲۰ یورویی به پافوس قبرس اومد.
لارناکا شهر شادی و رقص
لارناکا Larnaca سومین شهر بزگ قبرس هست و به ساحل های خوبش معروفه، ساحل هایی که هزاران روس رو به خودش جذب میکنه. لارناکا برای افرادی مثل من که اهل ساحل نیستند خیلی جذاب نیست. البته شب های لارناکا هم خیلی زندست و کلاب ها و بارهای شبانه ساحلی طرفدارهای خودش رو داره. اکثر این بارها ورودی نداره و میتونید بدون هزینه از مهمونی هاش لذت ببرید.
با اینستاگرام در سفرها همراه من باشید. @safarnevesht
جاذبه های شهر هم کلیسای سنت لازاروس، قلعه لارناکا که زمانی زندان بوده و الان موزه شده، مسجد جامع کبیر و دریاچه نمک لارناکا هستند. متاسفانه دریاچه نمک توی مهرماه آب نداشت و زیبا نبود ولی وقتی آب داشته باشه میزبان فلامینگوهای مهاجر هست. دیدن کلیسای سنت لازاروس رو در شب از دست ندید!
محل اقامتم در لارناکا هتل-هاستل اونسیلوس بود. برای یک تخت در اتاق ۳ تخته ۲۲ یورو دادم. اصلا از هتل راضی نبودم، تمیز نبود. وای فای مجانی هم فقط توی لابی داشت و برای اینترنت در اتاق باید پول جدا پرداخت می کردی! تنها نکته مثبتش بودن ایستگاه اتوبوس فرودگاه جلوی هتل و همینطور درختان انار با انارهای شیرین توی حیاط پشتی هتل بود.
مسیر سفر من در قبرس جنوبی
مسیر حرکتم به ترتیب نوشتن شهرها نبود. اگر بخوام خلاصش کنم اینطور میشه که با پرواز رسیدم لارناکا، بعد با اتوبوس رفتم لیماسول، کوریون، پافوس، نیکوزیا و نهایتا لارناکا و پرواز به بیروت. ورود و خروجم به قبرس شمالی هم از نیکوزیا بود. شهر آیاناپا که به لاس وگاس اروپا مشهوره و همینطور روستای لفکارا هم قصد داشتم برم که فرصت نشد.
شهروندی و اقامت قبرس
شهروندی و اقامت قبرس با خرید ملک فقط به درد خلافکارهایی میخوره که خیلی سریع میخواند شهروند اروپا بشند، چون قبرس منبع دارایی ها و همینطور سابقه متقاضی ها رو کنترل چندانی نمیکنه! برای اقامت دائم قبرس باید ملکی به قیمت ۳۰۰ هزار یورو و برای دریافت شهروندی قبرس باید ملکی به ارزش ۲ میلیون یورو بخرید! خلافکارها و مافیای روسی از این طرح استقبال می کنند.
هزینه های من در سفر قبرس
قبرس اروپایی کشور نسبا گرونیه و با توجه اینکه واحد پولش هم یورو هست هزینه کردن برای ما ایرانی ها چندان راحت نیست. هزینه های من در سفر به قبرس جنوبی شامل موارد زیر میشه:
- حمل و نقل بین شهری و داخل شهری: ۳۳ یورو
- ۲ شب اقامت در هاستل: ۳۴ یورو
- غذا، میوه، آشامیدنی: ۱۷ یورو
- ۱۵۰ مگابایت اینترنت ایرانسل: ۱۸ هزار تومان
هزینه های سفرم حدود ۸۵ یورو شد. بلیط رفت و برگشت از بیروت هم با کوبالت ایر ۹۲ دلار شد. اما یک اتفاق عجیب افتاد. دو روز قبل از برگشت به بیروت رفتم توی وبسایت کوبالت ایر تا آنلاین چک این کنم. از اون همه صفحات وبسایت خبری نبود و فقط یک پاراگراف متن اونجا گذاشته بود که خلاصش این میشد: شرکت کوبالت ایر ورشکسته شد و از فردا هیچ پروازی انجام نخواهد شد و کلیه دفاتر ما هم بسته می باشد. برای دریافت پول بلیط خود با شرکت تامین کننده کردیت کارت خود تماس بگیرید!
با اینستاگرام در سفرها همراه من باشید. @safarnevesht
با بیمه مسافرتیم تماس گرفتم و همونطور که انتظار داشتم گفت در این مورد نمیتونه کمکی به من بکنه. قبل از اینکه همه پروازها پر بشند یک بلیط لارناکا به بیروت با هواپیمایی خاورمیانه لبنان به قیمت ۱۳۲ دلار خریدم. نمیدونم بتونم ۱۳۲ دلار یا ۹۲ دلار رو از شرکت کوبالت بگیرم ولی اگر شدنی باشه هم پروسه بسیار طولانی داره.
در رابطه با سیم کارت قبرس هم باید بگم قیمت ها از ۱۵ یورو شروع میشه. من برای اولین بار از بسته های ویژه رومینگ ایرانسل که برای برخی کشورها از جمله قبرس اروپایی ارائه میکنه استفاده کردم. قیمت بسته یک هفته ای ۱۵۰ مگابایتی ۱۸ هزار تومان بود و من کاملا راضی بودم. میتونید به وبسایت ایرانسل برید و اطلاعات کامل در مورد این بسته ها و پوشش اون رو ببینید.
تاریخ سفر: مهرماه ۱۳۹۷
احمد خانی عاشق سفر و دیدن سرزمین های متفاوت
۵۳دیدگاه
احمد آقا سفرنامه هاتون بسیار عالیه.من همش رو شروع کردم به خوندن.
یه سوالی چرا ضرب المثلی هست که میگن خر رو از قبرس میارن؟؟؟
سلام و سپاس دوست عزیز
چون توی قبرس خر زیاده. یکی از نمادهای قبرس هست.
مرسی از اشتراک گذاری .. مفید و جامع بود .. البته الان با این قیمتها دیگه نمیشه به اونجا سفر کرد...
سلام
خیلی عالی و خلاصه نوشته بودین. اطلاعات خوبی بود. کاشکی به آیناپا و لفکارا و همینطور کوهستان تورودوس هم رفته بودین. جاذبه های آیناپا و لفکارا خیلی زیاده و اگر اهل طبیعت باشین کوهستان تورودوس محشره.
سلام و سپاس دوست عزیز
ممنون، ایشالا سفر بعدی میرم
سلام مجدد به شما دوست عزیز اس احمد اگه میشه سفرنامه کشورهای عضو اتحادیه شینگن که رفتین رو بنویسین منکه از خوندن سفرنامه هاتون لذت بردم به خصوص سفرنامه هلند نروژ و یک سوال دیگه که ایا هنوز قصد دارین کشورهایی که ندیدیدرو برین بگردین یا دیگه تموم کردین ببخشید فوضولی هستش
سلام حمید جان
فرصت کنم حتما مینویسم.
بله کرونا تمام بشه باز هم سفر میرم.
آره آقای خانی من ک خیلی مشتاقم بقیه سفرنامه هاتونم بخونم! چ کنیم دیگه نمیتونیم ک سفر بریم حداقل سفرنامه های بقیه رو ک بخونیم:) در ضمن خوش ب سعادتتون من ک آرزومه ایران رو و جهان رو بگردم ایشالا از لحاظ اقتصادی روزی استطاعتشو داشته باشم
موفق باشید
سلام
از خواندن سفرنامه هاتون بسیار لذت میبرم.
امیدوارم بتوانید همچنان پرشور بر سفرهاتون بیفزایید، کمی و کیفی.
میخواستم یه پیشنهاد کنم اگه میشه یه نقشه ی کوچیک از هر کشوری که میرید رو هم تو سایت قرار بدید، این کار به اونهایی که جغرافی خیلی خوبی دارند از جمله من خیلی کمک میکنه.
برقرار و بردوام باشید
سلام دوست عزیز
لطف دارید.
ممنون از پیشنهادتون 🙏🌸 فرصت کنم حتما. البته انیمیشن مسیر برای تعدادی از کشورها هست
مثله همیشه عااااااااالی
ممنون مسعودجان
من میخواهم در این کشور سفر کنم خوب کشوری است مرا همکاری کنید!
سلام بسیار عالی بود.
به نظر شما قبرس برای زندگی مناسب هست؟
مثل همیشه عالی
مچکرم
سلام .ممنون از سفرنامه کاملتون.لطفا راجع به ویزای قبرس توضیح بدید؟اینکه شخصا اقدام کردید تا از طریق اژانس ؟ایا سفارت پرینت هتل از سایت booking رو قبول داره؟
با این قیمت دلار هزینه ها تون زیاد نشده ؟؟
آیا قصد ادامه سفرهاتون رو داریو؟
قطعا خیلی سخت شده
با درود و آرزوی کامیابی و موفقیت برای شما
من الان با این پیج آشنا شدم به این دلیل که درحال مطالعه برای گسب اطلاعات درخصوص قبرس و کرواسی بودم، میشه لطف کنید پاسخ دقیقی به من بدین که آیا با اخذ ویزا توربستی قبرس، میشه وارد کرواسی و رمانی شد و یا محدودیت و شرایط خاصی داره؟
سپاسگزارم از راهنماییتون
مثل همیشه عالی. فقط اینکه مهر ورود به قبرس شمالی همیشه باعث رد شدن ویزای قبرس یونانی نمیشه. از 2004 که به اتحادیه اروپا پیوسته دیگه مسافران قبرس شمالی رو از سفر به قبرس جنوبی منع نمیکنه.
خیلی ممنون از سفرنامه خوبتون. فقط من در مورد ویزای قبرس به چند مورد اشاره کنم: اینکه ویزای قبرس رو تقریبا دو سال هست که باید از طریق کارگزار سفارت VFS اقدام کرد. من یکبار از سفارت ویزا گرفتم ولی سفرم کنسل شد، به فاصله 5 ماه اقدام کردم از طریق VFS و در کمال ناباوری ریجکت شدم! البته الان با خوندن سفرنامه شما دوباره مصمم شدم اقدام کنم چون همه برنامه ریزی هاش رو انجام داده بودم و الان میخام اجراش کنم :) فقط میترسم دوباره ریجکتم کنن.
سلام دوست عزیز. اطلاعات وی اف اس قبرس رو هم به متن اضافه کردم. امیدوارم ویزا بگیرید و سفر خوبی داشته باشید.
سلام ..من همیشه برای سفرهام از اطلاعات سفرنامه های شما استفاده میکنم و واقعا مفید بوده برام ..ممنون از اشتراک تجربیات تون ...برای سفر به قبرس جنوبی برای ویزا ساده ترین و لرزان ترین کار چی است ؟ آژانس برم یا برم سفارت مستقیم ؟ چون آژانس ها میگن رزرو هتل با خودمون هست ..ممنون از شما آقای خانی
سلام
اگر توانایی تهیه مدارک رو دارید خودتون به سفارت مراجعه کنید
احمد آقا من تمام سفرنامه های شما رو خوندم و لذت بردم. اینقدر خوب مینویسید که انگار خودم توی اون شهرها قدم زدم و دیدمشون
یه سوال اساسی برام پیش اومده: توی تقریباً همه عکسهاتون آسمون آبی و هوای پاک دیده میشه و میشه اکسیژن خالص رو حس کرد. آیا توی این همه سفر که رفتید هیچ شهری( مخصوصاً پایتخت کشورها) بوده که هواش به بدی تهران باشه و دودزده و شلوغ و کدر باشه؟!
سلام دوست عزیز
مرسی از همراهیتون
پایتخت آلوده ای که الان حضور ذهن دارم پکن بود
سلام احمد جان سپاس از بابت اطلاعات مفیدت ، یک سوال برای تعطیلات بهمن با ویزا مولتی شینگن قصد سفر به رومانی رو دارم به مدت 5 روز ، یک یا 2 کشور دیگه رو هم می خوام ببینم به نظرت بوسنی ( سارایو و موستار) و دوبرنیک کرواسی گزینه خوبیه یا پیشنهاد دیگه ایی داری، و میشه زمینی از رومانی به سارایوو سفر کرد ؟ ممنون دوست عزیز
مثل همیشه عالی.
یه سوال که ممکنه برای هرکسی پیش بیاد اینجا بپرسم. بیمه ی سفر چه چیزا رو پوشش میده و چطور باید پولشو به ما پرداخت کنه؟
سلام حمید جان
باید یک مقاله مفصل در مورد بیمه مسافرتی و مزایاش بنویسم.
سلام احمد عزیز
مثل همیشه منتظر نوشته هات بودیم. کمی خسته به نظر می رسیدی توی نوشتن و این دفعه یه کم بی حوصله نوشته بودی. ولی مثل همیشه خودت برای ما بهترینی. بهترین ها را برات آرزومندم
سلام و سپاس محمد جان
سلام بازم از زحماتتون ممنونم
سلام و سپاس علی جان