سفر کرواسی در ادامه سفر به شبه جزیره بالکان و بعد از دیدن کشور اسلوونی بود. به جرات می تونم بگم کرواسی اولین یا دومین کشور زیبای منطقه بالکان هست و نسبت به بقیه وقت بیشتری براش گذاشتم. از سایت های تاریخی باقیمانده از امپراطوری رم تا طبیعت فوق العاده زیبا، کوهستان، جنگل، آبشار، جزیره و سواحل دریای آدریاتیک، این کشور برای هر سلیقه ای جاذبه داره. سفرنامه کرواسی شامل گزارش های روزانه ای ست که حین سفر می نوشتم و تصاویر این کشور زیبا به همراه راهنمای سفر به اون اضافه شده.
ویزای کرواسی
به روز رسانی در تاریخ ۱۴۰۱/۱۲/۱
از اول ژانویه ۲۰۲۳ کشور کرواسی به منطقه شینگن پیوست و با داشتن ویزای شینگن کرواسی میشه به کل کشورهای شینگن سفر کرد. همچنین واحد پولش هم به یورو تغییر پیدا کرد. برای دریافت ویزای شینگن کرواسی دیگه نباید به سفارت مراجعه کرد و باید به ابتدا به وبسایت وی اف اس کرواسی برید، نوبت بگیرید و پس از آماده کردن مدارک به طبقه ۴ مرکز هروی در میدان هروی تهران برید. هزیه ویزای شینگن کرواسی هم ۸۰ یورو بعلاوه ۳۰ یورو هزینه وی اف اس هست.
کرواسی سال هاست عضو اتحادیه اروپا شده ولی هنوز جزو پیمان شینگن و مرزهای باز اروپایی نیست. ما ایرانی ها برای سفر به کرواسی باید قبل از سفر برای دریافت ویزا اقدام کنیم. برای درخواست ویزای کرواسی اول باید به وبسایت وزارت امور خارجه کرواسی به آدرس crovisa.mvep.hr برید. روی گزینه new application برید و فرم های آنلاین رو پر کنید. در آخر هم عکس و مدارک اسکن شده رو آپلود می کنید و از فرم پرینت می گیرید. برای گرفتن وقت ویزا باید با تلفن سفارت به شماره ۰۲۱۲۲۷۰۷۰۲۰ تماس بگیرید یا به ایمیل سفارت کرواسی croatian.visa.vrhteheran@mvep.hr ایمیل بزنید و درخواست وقت مصاحبه کنید. روز مصاحبه انگشت نگاری هم انجام می شه و دو هفته بعد جواب ویزای شما آماده ست.
با اینستاگرام در سفرها همراه من باشید. @safarnevesht
مدارک لازم برای ویزای کرواسی شامل موارد زیر می شه:
- گذرنامه با حداقل شش ماه اعتبار در زمان پایان سفر و حداقل دو صفحه خالی
- فرم تقاضای ویزای کرواسی که در بالا توضیح داده شد
- شناسنامه و ترجمه اون به انگلیسی
- یک عکس رنگی سایز ۳۵ در ۴۵ میلیمتر
- رزرو هتل برای کل مدت اقامت در کرواسی
- برنامه سفر
- رزرو پرواز رفت و برگشت کرواسی
- مدارک شغلی
- گواهی تمکن مالی به انگلیسی
- گردش شش ماهه حساب به انگلیسی
- بیمه مسافرتی
- ۸۰ یورو هزینه ویزا + ۳۰ یورو هزینه وی اف اس + هزینه پست پاسپورت به آدرس شما که متغیر هست
آدرس سفارت کرواسی در ایران تهران، خیابان لواسانی غربی، پلاک ۲۱۳ و ساعات کاری بخش کنسولی سفارت ۱۰ الی ۱۲ روزهای یکشنبه تا پنجشنبه هست.
نکته: ویزای کرواسی معمولا بصورت یکبار ورود صادر می شه. اما اگر در برنامه سفرتون دوبرونیک هم باشه، ویزای مولتیپل کرواسی به شما داده می شه.
ایرانی ها اگر ویزای شینگن معتبر دوبار ورود یا چندبار ورود تایپ C هر یک از کشورهای حوزه شینگن و یا ویزای بلند مدت تایپ D هر یک از کشورهای حوزه شینگن یا اقامت این کشورها رو داشته باشند می تونند به مدت حداکثر ۹۰ روز و بدون نیاز به ویزا به کرواسی سفر کنند.
مختصری در مورد کرواسی و مسیر سفرم
کشور کرواسی در منطقه بالکان با ۴ میلیون نفر جمعیت و حدود ۵۶ هزار کیلومتر مربع، کمتر از چهار درصد ایران مساحت داره. کرواسی جزوی از کشور قدرتمند یوگسلاوی بود که با فروپاشی اون در سال ۱۹۹۱ به عنوان یک کشور مستقل شناخته شد. در حال حاضر کرواسی با کشورهای اسلوونی، مجارستان، صربستان، بوسنی و هرزگوین و مونته نگرو مرز زمینی داره و دریای آدریاتیک هم بین کرواسی و ایتالیا فاصله انداخته.
کروات ها علاقه زیادی به مهاجرت دارند و تعداد کروات هایی که خارج از کشورشون زندگی می کنند بیش از چهار میلیون نفره. کرواسی با این جمعیت کمش سالانه پذیرای بیش از بیست میلیون گردشگر از سراسر دنیا هست. بعد از پخش سریال بازی تاج و تخت که قسمت عمده ش در کرواسی فیلمبرداری شده، محبوبیت کرواسی بیشتر هم شد. کرواسی با بیش از شش هزار کیلومتر خطی ساحلی در دریای آدریاتیک و همینطور بیش از ۱۲۰۰ جزیره، یک مقصد عالی در تابستان محسوب می شه. علاوه بر دریا و ساحل، کوهستان های زیبایی برای پیماش هم داره. هشت پارک ملی، یازده تا پارک طبیعی و ده تا اثر ثبت شده در میراث جهانی یونسکو نشون میده چرا این همه گردشگر به دیدن کرواسی میره.
واحد پول کرواسی کونا هست ولی خیلی جاها یورو قبول می کنند. برای تبدیل به کونا، یورو یکم بهتر از دلاره. من در سفرنامه قیمت ها رو به یورو می گم که ملموس تر باشه. هر یورو ۷.۵ کونا هست.
مسیر سفر من در کرواسی از لحظه ورود تا خروج رو در نقشه زیر می تونید ببینید:
بهترین زمان سفر به کرواسی
کرواسی اقلیم متفاوتی داره. برای من که دراز کشیدن زیر آفتاب در ساحل جزو اولویت هام نیست و آفتاب سوزان رو دوست ندارم، تابستان فصل مناسبی نیست. فصل بهار که هوا عالیه و نه از سرمای زمستان خبری هست نه گرمای تابستان، به نظرم بهترین فصل سفر به کرواسی هست. قیمت هتل ها و هاستل ها هم در بهار کمتر از تابستان هست.
پرواز ایران به کرواسی
پرواز مستقیم از تهران به زاگرب در بعضی از سال ها برقرار بوده ولی خیلی نمی شه روش حساب کرد. بهترین گزینه پرواز های ترکیش هست که با یک توقف در استانبول می شه به زاگرب رسید. قیمت پرواز رفت و برگشت تهران به زاگرب از ۴۰۰ دلار شروع می شه. برای جستجوی قیمت بلیط در زمان سفرتون می تونید به راهنمای خرید بلیط هواپیما در وبسایت سفرنوشت مراجعه کنید. ورود و خروج من به کرواسی زمینی بود.
ورود به زاگرب پایتخت کرواسی
با اسلوونی دوست داشتنی خداحافظی کردم. قطار صبح لیوبلیانا به زاگرب (Zagreb) قبل از مرز توقف کرد. اینجا مرز بیرونی حوزه شینگن محسوب می شه. کرواسی جزو شینگن نیست و ویزای خودش رو داره، ولی در صورت داشتن ویزای شینگن چند بار ورود اجازه میده بدون ویزا واردش بشیم. این روی کاغذش بود ولی عملیش رو مطمئن نبودم. مامورهای مرزی هر دو کشور اومدن توی قطار و مهرهای ورود و خروج رو توی گذرنامه مسافرها زدند.
با اینستاگرام در سفرها همراه من باشید. @safarnevesht
اینجا دیگه خیلی وقت سوال های الکی ندارند چون قطار معطله و مامور باید زود تصمیمش رو بگیره 🌞 دلیل رفتن این مسیر با قطار هم همین بود. پلیس مرزی کرواسی که اصلا انگلیسی بلد نبود و سوال هاش رو پلیس اسلوونی برام ترجمه می کرد. بدون مشکل وارد کرواسی شدم. بلیط قطار نه یورو و مدت سفر از لیوبلیانا تا زاگرب دو ساعت و چهل دقیقه بود.
زاگرب پایتخت کرواسی به آرومی لیوبلیانا نیست ولی مثل اون دوست داشتنیه. روزم به خیابان گردی و تماشای مردم گذشت. وسط زاگرب پارک های زیادی هست که مردم از بچه و پیر مشغول لذت بردن از یک روز بهاری بودند. توی خیلی از پارک ها و میادین زاگرب وای فای رایگان هم می شه پیدا کرد اما من ترجیح دادم سیم کارت بخرم تا در ادامه سفرم همیشه اینترنت داشته باشم. سیم کارت با شش گیگ اینترنت از کمپانی بون بون پنج یورو شد.
حمل نقل عمومی زاگرب هم با ترکیبی از اتوبوس، تراموا و قطار هم کابردی هست هم قیمتش مناسبه و هم لقب ایمن ترین سیستم حمل و نقل شهری دنیا رو به خودش اختصاص داده.
پایتخت کرواسی، زاگرب حدود هشتصدهزار نفر جمعیت داره و سالانه همین تعداد هم گردشگر خارجی. بعضی از مردم شهر معتقدند مردم کروات از ایران به این منطقه کوچ کردند 😎 خیلی هاشون هم ادعا دارند کروات رو مردم اینجا اولین بار استفاده کردند.
مرکز قدیمی شهر زاگرب خودش به چند بخش تقسیم می شه که هر کدوم توی دوره های مختلف ساخته شده.
از نظر تعداد موزه زاگرب رتبه اول رو در اروپا داره و لقب شهر موزه ها رو مال خودش کرده، ولی خود شهر زاگرب اینقدر جذاب هست که تمایلی برای موزه رفتن نداشته باشم.
تور شهرگردی زاگرب
برای این روزم از تور شهرگردی زاگرب هم استفاده کردم. برای دیدن جاهای دنج شهر خیلی خوب بود.
این تورهای شهرگردی که اسم کاملش “تور پیاده روی مجانی” هست، تقریبا توی همه شهرهای توریستی اروپا وجود داره. این تورها قیمتی نداره و شما در پایان بر اساس میزان رضایت به راهنمای تور انعام میدید. اگر هم اصلا خوشتون نیومد می تونید هیچ انعامی ندید. تور لیوبلیانا کسل کننده بود ولی تور امروز عالی 👌
امروز به دیدن آرامستان زاگرب رفتم. اهالی زاگرب ادعا می کنند زیباترین قبرستان اروپا رو دارند. درسته خیلی آروم و دوست داشتنی بود ولی فکر کنم قبرستان میلان و مسکو که من دیدم از اینجا زیباتر بود.
من همیشه تیم کرواسی و لباسش رو دوست داشتم، فکر کنم همه ایرانی ها دوستش داشتن 👌یکی از سوغاتی های کرواسی لباس تیم ملی اون و همینطور کروات هست.
مرکز زاگرب که قسمت تاریخی شهر هست، کوچه های باریک و شیب دار زیاد داره. به دلیل همین اختلاف ارتفاع مرکز شهر، زاگرب قدیم به دو محله بالا و پایین تقسیم شده. بعضی از کوچه ها نورپردازی زیبایی در شب دارند که فکر کنم واسه قدم زدن دو نفره توی شب عالی باشه 👌
هر روز ساعت دوازده ظهر از بالای برج لوتروسکک (Lotrščak Tower) در زاگرب یک توپ شلیک می شه! صدای خیلی بلندی هم داره و با اینکه همه می دونستند، باز هم یک سری غافلگیر شدند. یک حساب توییتر هم داره این توپه، هر روز سر ۱۲ ظهر یک توییت می کنه بوووم 🤠
صبح روز سوم در حالی بیدار می شم که از هفت ساعت خواب بدون وقفه، خوشحالم. اینجا توی هاستل شیک همه چیز بیش از اندازه خوبه، حتی کسی خر و پف هم نمی کنه!
صبحانه محبوبم شامل چایی، بادام و سه تا میوه موز، سیب و پرتقال رو در حالی می خورم که با نگاه کردن به سگ بزرگ صاحب هاستل بهش می فهمونم اصلا دوست ندارم موقع صبحانه خوردن به من نزدیک بشه 😉
فکر کنم قبلا از هاستل گفته بودم. اینجا من یک تخت توی اتاق هشت تخته اجاره کردم به قیمت یازده یورو. شب اول کسی توی اتاق نبود و دیشب پنج نفر دیگه هم بودن. یکیشون خیلی باحاله، خیلی شبیه مستر بین هست، همه کارها و خنده هاش 😂 با مستر بین و هاستل شیک خداحافظی می کنم، کوله رو می ندازم روی دوشم و پیاده راه میافتم به سمت ترمینال اتوبوس که فقط پانزده دقیقه با هاستل فاصله داره.
شهر پورِچ در ساحل دریای آدریاتیک
مقصد بعدیم شهر پورچ بود. بلیط اتوبوس زاگرب به پورچ رو اینترنتی و به قیمت یازده یورو خریده بودم. اتوبوس از زاگرب با یک ساعت و نیم تاخیر حرکت کرد و همه مسافرها کلافه شده بودند. هیچکس هم نمیومد توضیح بده چرا اتوبوس تاخیر داره. شش ساعت توی راه بودم و پنج عصر به شهر پورِچ (Porec) رسیدم.
شهر کوچک پورِچ در شبه جزیره ایسترا (Istra) و ساحل دریای آدریاتیک (Adriatic Sea)، غربی ترین قسمت کشور کرواسی هست و حدود ۲۰۰۰ سال قدمت داره. مرکز شهر بامزه ش رو کمتر از دو ساعت می شه دید. از اینجا تا ونیز ایتالیا راهی نیست و توی تابستان سرویس منظم کشتی بینشون هست. خیلی ها از ونیز یک سفر دریایی میاند پورچ و عصر برمی گردند.
پورچ حدود ۱۵۰۰۰ نفر جمعیت داره و چیزی که برای من جالب بود مسلمان های اینجا بودند. صاحب هاستل آلما (Alma) هم مسلمان بود و از دیدن من کلی ذوق کرد 🌞
بعد از دیدن غروب آفتاب، دوباره در شهر قدیم پورچ منتها این بار با نور زرد چراغ ها قدم زدم و وقتی خیالم راحت شد دیدنی خاص دیگه ای نداره، رفتم ترمینال اتوبوسرانی و بلیط به مقصد بعدی یعنی شهر پولا (Pula) رو به قیمت ۶۹ کونا (حدود ده یورو) خریدم. یک خرید مختصر از سوپرمارکت انجام دادم و نهایتا روی تختم در هاستل آلما لم دادم.
شهر پورچ زیبا بود ولی در یک برنامه کوتاه سفر به کرواسی توصیه نمی کنم. بعید می دونم تورهای کرواسی هم اینجا رو توی برنامه داشته باشند.
قیمت یک تخت در اتاق شش تخته هاستل آلما ۱۴ یورو بود. این قیمت این موقع هست و در فصل توریستی گرونتر هم می شه. هاستل خیلی جالبی نبود، از طرفی تنها هاستل شهر پورچ هست و هتل های این شهر توریستی قطعا از این گرون تر هستند.
شهر پولا و کولوسیوم معروفش
امروز اومدم شهر پولا که فقط دو ساعت با شهر قبلی یعنی پورِچ فاصله داره. بلیط اتوبوس پورچ به پولا حدود ۱۰ یورو شد. پولا قدمت سه هزار ساله داره و از زمان امپراطوری رم یادگاری های زیادی اینجا هست. در حال حاضر حدود ۶۰ هزار جمعیت داره و یکی از مقصدهای گردشگری کرواسی در ساحل دریای آدریاتیک هست.
با اینستاگرام در سفرها همراه من باشید. @safarnevesht
آمفی تئاتر دو هزار ساله پولا که خیلی شبیه کولوسیوم رم ایتالیاست، دیدنی ترین جای شهره. کولوسیوم پولا ۲۶ هزار نفر گنجایش داشته و کاربریش نبرد گلادیاتورها و سالن اجتماعات شهر بوده. این استادیوم بزرگ ششمین آمفی تئاتر بزرگ به جا مانده از رومی ها و یکی از سالم ترین ها هست.
خیابان های سنگ فرش و بافت قدیمی مرکز شهر که خوب ازش مراقبت شده هر سال کلی گردشگر به اینجا میاره.
شهر پولا مکان دیدنی زیاد داره ولی وقتی رسیدم بالای برجک قلعه شهر دیگه نتونستم جایی برم و حدود چهار ساعت همون بالا موندم. منظره غروب خورشید روی دریا و شهر و کولوسیوم به قدری زیبا بود که نمی شد ازش دل کند. شب موقع برگشت هم جلوی کلیسای جامع شهر مراسم دعای ایستر (عید پاک) برگزار می شد.
توصیه می کنم اگر گذرتون به پولا افتاد حتما قلعه و برجش که وسط شهر قدیم هست رو ببینید، بلیط ورودیش حدود چهار یورو هست. اگر بلیط هشت یورویی آمفی تئاتر یا همون کولوسیوم رو نخریدید چیز زیادی از دست ندادید چون از توی خیابون تقریبا همه داخلش رو می شه دید 😎
هاستل کِرِیزی با مرکز شهر و ترمینال اتوبوس کمتر از ده دقیقه فاصله داشت، فوق العاده تمیز بود و دیشب توی اتاق چهار تخته تنها بودم. قیمتش کمی گرون بود، ۱۵ یورو برای یک شب.
از پولا توی تابستان به مقصد ونیز ایتالیا سرویس منظم اتوبوس دریایی هست. حتی می شه به سایر شهرهای کرواسی هم با کشتی رفت ولی در تابستان! چندین جزیره در دریای آدریاتیک و در نزدیکی پولا هستند که در همه فصول میشه بهشون سفر کرد.
شهر زادار در ساحل دریای آدریاتیک
صبح زود از هاستل کِرِیزی خارج شدم تا به اتوبوس ساعت هفت برسم. هفت ساعت و نیم اتوبوس سواری از پولا به زادار تماما در امتداد خط ساحلی دریای آدریاتیک و بسیار زیبا و دوست داشتنی بود. قسمت عمده کوه های مسیر سفید و بدون درخت بودند. درخت های این کوه ها سال ها قبل توسط امپراطوری ونیز بریده شده و به ونیز برده شده.
اتوبوس توی کرواسی وسیله اصلی حمل و نقل بین شهری هست و سیستم ریلی کرواسی اصلا خوب نیست. کیفیت اتوبوس ها پایین تر از ایران (بجز اینترنتش) و قیمت ها بسیار گرونتر هست. بلیط این مسیر ۲۰۵ کونا یعنی حدود ۲۸ یورو شد!
شهرهای تاریخ دار کرواسی همه شون بافت قدیمیشون رو حفظ کردند. زادار هم از این قاعده مستثنی نیست و همه جای شهر قدیم می شه بقایای سلطه رومی ها به این منطقه رو دید. زادار از جمله شهرهایی بود که به دلیل دیوار بلند محافظتیش عثمانی ها نتونستند تصرفش کنند. تا پایان جنگ جهانی دوم این منطقه جزئی از کشور ایتالیا بود. ما ایتالیا بازنده جنگ بود و سرزمین های زیادی از جمله زادار و اطرافش رو از دست داد. تعداد زیادی از ساکنین ایتالیایی این منطقه هم به اجبار کوچ کردند.
سه ساعته می شه همه شهر قدیم زادار رو دید ولی ارزش این رو داره همه جاهاش هم روز دیده بشه هم شب.
توی ساحل زادار زیر سنگ های ساحل به شکلی تراش داده شده که با برخورد امواج صدای شبیه ارگ ایجاد میشه. شدت این صدا بستگی به قدرت و زاویه موج ها داره. این اولین ارگ دریایی دنیاست.
هاستل من در زادار اسمش تکیلا هست. یازده یورو برای یک تخت در اتاق هشت تخته دادم. مکانش عالیه و توی خود شهر قدیمه.
الان تعطیلات عید پاک هم هست و همه سوپرمارکت ها تعطیل کردند. فقط برخی رستوران ها باز بود.
پارک ملی پلیت ویتسه و آبشارها و دریاچه هایش
پارک ملی پلیت ویتسه یا پلیتویچکا (Plitvice Lakes National Park) زیباترین جاذبه طبیعی کشور کرواسی هست. مجموعه ای از شانزده دریاچه که در یک دره آهکی ایجاد شده و با آبشارهای متعدد به هم متصل شدند. دوازده تا از دریاچه ها به دریاچه های بالادست و چهار تا هم دریاچه های پایین دست نامگذاری شدند. دریاچه های بالادست کوچکتر و زیباتره ولی دریاچه های پایین دست آبشارهای بزرگ و خیلی زیبایی دارند.
مسیر های متعدد پیاده روی که در بین آبشار ها درست شده اجازه میده به راحتی به قلب طبیعت رفت. آب زلال این دریاچه ها طیف وسیعی از رنگ های سبز و آبی رو درست کرده. می تونم لقب تکه ی جدا مونده از بهشت رو بهش بدم.
این مجموعه دریاچه ها بین زاگرب و زادار قرار داره و از هر دو فاصله ش حدود دو ساعته ولی از زاگرب سرویس های منظم تری هست. من از زادار می خواستم برم که برای امروز هیچ اتوبوسی صبح نمی رفت. تنها راه استفاده از سرویس رفت و برگشت توریستی به قیمت ۳۰ یورو بود که پنج ساعت وقت دیدن پارک ملی پلیت ویتسه و مجموعه آبشارها و دریاچه هاش رو می داد. ورودی خود پارک هم ۱۵ یورو بود. البته این قیمت در فصل های مختلف متفاوته و کم و زیاد می شه.
با وجود اتوبوس برقی و کشتی که می شه بخشی ازمسیر داخل پارک رو رفت، باز هم پنج ساعت خیلی کم بود. به نظرم دیدن کاملش با آرامش، دو روز زمان نیاز داره. بلیط دو روزه هم میشه خرید که حدود ۲۰ یورو هست. مسیر مناسب طوری که همه دریاچه های بالادستی و پایین دست و آبشارهاش رو توی فرصت کم بشه دید در عکس زیر گذاشتم.
فکر کنم اکثر تورهای کرواسی که از ایران اجرا می شه، دیدن پارک ملی پلیت ویتسه رو هم توی برنامه شون دارند.
اصلا دیدن کرواسی بدون دیدن این جاذبه طبیعی فوق العاده، بی معنیه. پلیت ویتسه توی همه فصول زیباست، فقط کافیه بارندگی نباشه. روزی که من رفتم هم قرار بود کمی بارون بیاد اما خدا رو شکر نیومد. شب اقامتم در شهر زادار و همون هاستل تکیلا بود.
شهر تاریخی شیبنیک
از نانوایی کنار هاستل دو تا نان پنیری و گردویی تازه خریدم و بعد از خوردن صبحانه، تختم در هاستل زادار رو تحویل دادم. مقصدم شهر اسپلیت (Split) در منطقه دالماتیا (Dalmatia) هست.
ته آ بهم گفته بود حتما شیبنیک (Sibenik) رو ببینم. شهر شیبنیک هم توی مسیرم از زادار به سمت جنوب و شهر اسپلیت هست. به جای بلیط مستقیم به اسپلیت، یک بلیط به شیبنیک خریدم (هفت یورو)، دو ساعت شیبنیک رو دیدم و دوباره با اتوبوس به سمت اسپلیت (شش یورو) در جنوب کرواسی حرکت کردم.
دو ساعت به همراه دو تا کوله پشتی توی کوچه های سنگی باریک و شیبدار شهر قدیم شیبنیک اونم در حالی که نم نم بارون میومد خیلی راحت نبود ولی باور کنید اینقدر این شیبنیک رو دوسش داشتم که کوله پشتیم رو فراموش کرده بودم. بهترین جای شهر هم بالای قلعه بود که منظره عالی از شهر و دریا و جزیره های فراوان کرواسی داشت. کرواسی در دریای آدریاتیک بیش از هزار جزیره داره که البته تعداد کمیشون مسکونی هستند.
شهر شیبنیک و مرکز شهرش در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده. اگر فرصتتون محدوده می تونید در دو یا سه ساعت همه مرکز شهر رو ببینید. اگر کمی بیشتر وقت دارید حتما یک شب رو توی شیبنیک بمونید و از فضای دوست داشتنی و آرامشش لذت ببرید. شیبنیک دوست داشتنی ترین شهر قدیمی کرواسی بود که دیدم.
شهر اسپلیت یادگاری از روم باستان
از ترمینال اتوبوس شهر شیبنیک یک بلیط به مقصد اسپلیت و قیمت ۴۳ کونا خریدم. کمتر از سه ساعت طول کشید تا به اسپلیت برسم. پیاده رفتم به هاستل کروپارادایز، تختم رو تحویل گرفتم و رفتم تا شهر اسپلیت رو که حالا بارانی هم شده بود ببینم.
اسپلیت با حدود ۲۰۰ هزرا نفر جمعیت دومین شهر بزرگ کرواسی هست و جالبه بدونید با شهر کرمانشاه ایران هم خواهر خوانده هست. شهر قدیم اسپلیت و قصر توی فهرست میراث جهانی ثبت شده و در و دیوارش خاطرات بسیاری از امپراطوری رم، قرون وسطی و عثمانی ها داره. امپراطور دیوکلشان که امپراطور رم در قرن سوم میلادی بوده، قبل از مردن خودش رو بازنشست میکنه و در این قصر ساکن میشه. این قصر بزرگ و با شکوه هم به اسم همون امپراطور یعنی دیوکلشان نامیده میشه. تقریبا همه مرکز شهر اسپیلیت بقایای قصر دیوکلشان هست. فقط برای قسمتی از قصر که زیر زمین هست باید بلیط تهیه کرد. همین قسمت های زیر زمین بهترین جا برای بازدید موقع بارون بود. در قصر چهار مجسمه ابولهول هم بوده که در حال حاضر یکیش کاملا سالم هست.
این قصر لوکیشن فصل چهار سریال بازی تاج و تخت هم بوده.
کوچه های باریک و کافه های زیبا مثل بقیه شهرهای قدیمی کرواسی، اینجا هم دوست داشتنی بود.
موج سرما همه اروپا رو گرفته و اینجایی که هفته پیش همه با شلوارک بودند الان لباس گرم پوشیدند. درست کردن سوپ عدس توی هوای سرد چسبید 👌 بعد از سفر نیوزلند و آشپزی توی ون دیگه چیزی نپخته بودم، واسه همین آشپزیم خوب نیست.
شهر تروگیر و اسپلیت
صبح روز بعد وقتی فروشنده های بازار روز شهر اسپلیت تازه مشغول به کار شده بودند گشتی توی بازار زدم و از حال و هوای زنده ش لذت بردم. بعد رفتم به پارک جنگلی ماریان (Marjan) که قسمت غربی شهر هست. چند ساعتی پیاده روی کردم و بالای تپه اون هم رفتم ولی نهایتا اون منظره ای که انتظارش رو داشتم ندیدم.
می خواستم برم جزیرهای براچ (Brac) و خوار (Hvar) اما نهایتا نظرم عوض شد و یک بلیط اتوبوس به قیمت ۲۱ کونا به مقصد شهر تروگیر (Trogir) که در فاصله یک ساعتی بود خریدم. شهر تروگیر هم جزو شهرهای بسیار زیبای کرواسی هست که در ساحل دریای آدریاتیک و منطقه دالماتیا قرار گرفته و کل مرکز شهر قدیمش در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده.
قدم زدن توی کوچه های باریک قرون وسطی و گم شدن توشون بهترین قسمت دیدن شهر هست. اگر کمی منظره بهتر می خواهید، می تونید بلیط ۲۵ کونا قلعه شهر تروگیر رو بخرید و از برجکش بالا برید. خود قلعه چیز خاصی نداشت.
مسابقات بین المللی دوچرخه سواری کرواسی هم همین روز از شهر تروگیر عبور می کرد و شهر حسابی شلوغ بود. ترافیک برگشت به اسپلیت هم نصیب من شد و نزدیک دو ساعت توی راه بودم.
قدم زدن کنار ساحل و کوچه های اسپلیت هم بخش پایانی روزم بود. روز بعد تختم در هاستل رو تحویل دادم و به ترمینال اسپلیت رفتم. یک بلیط برای مقصد شهر موستار در بوسنی و هرزگوین به قیمت ۱۷ یورو خریدم. می تونید ادامه سفر بالکان رو در سفرنامه بوسنی و هرزگوین دنبال کنید.
شهر دوبرونیک، بازی تاج و تخت
بوسنی و هرزگوین و همه لحظات خوبی که اونجا داشتم رو ترک کردم و سوار اتوبوس به مقصد دوبْرُوْنیک کرواسی شدم.
این قسمت از کرواسی، دوبرونیک، به سرزمین اصلی کرواسی وصل نیست. یک جورایی بوسنی بینشون افتاده. برای رسیدن به دوبرونیک سه بار مرز رو رد کردم. یکبار وارد کرواسی شدم، دوباره بوسنی و نهایتا دوباره کرواسی و شهر دوبرونیک.
به دوبرونیک لقب مروارید دریای آدریاتیک رو دادند. تنها شهر اطراف این دریا بود که تسلیم ونیزی ها و عثمانی ها نشد. جرج برنارد شاو گفته: کسانی که دنبال بهشت روی زمین هستند باید بیاند دوبرونیک پیداش کنند.
بعد از اینکه خیلی از صحنه های فصل دوم سریال بازی تاج و تخت (Game of Thrones) توی دوبرونیک بازی شد، بیش از پیش معروف شد و حتی الان که فصل توریستی نیست بسیار شلوغه. خیلی از هوادارهای سریال بازی تاج و تخت میاند اینجا و دونه دونه مکان هایی که سریال بازی شده رو تیک می زنند و ذوق می کنند.
دوبرونیک گرون ترین شهر کرواسی هم هست و باید محل اقامتتون رو از قبل رزرو کنید. از نظر من شهر بسیار زیبایی هست ولی در حد و اندازه اسمش دوسش نداشتم، اومدم برای دو روز موندن ولی یک شب موندم و بعد به کشور مونته نگرو رفتم.
چند ساعتی با دوست جدیدم آندری که اهل لهستان هست روی دیوار شهر قدم زدیم. بلیط دیوار قدیمی شهر خیلی گرون و ۲۰ یورو بود ولی از طرفی بهترین جا برای دیدن شهر قدیم دوبرونیک که توی میراث جهانی یونسکو هم هست همینه. راستش من شهر شیبنیک کرواسی رو خیلی بیشتر دوست داشتم.
هاستل من در دوبرونیک “هاستل مرکزی شهر قدیم”(hostel city central old town) بود. یک تخت توی اتاق چهار تخته حدود ۱۶ یورو گرفتم و گرون ترین هاستلی بود که توی کرواسی داشتم. اتاق شبیه قرون وسطی زیر زمین بود و پنجره نداشت، در عوض موقعیت هاستل عالی بود و یک دقیقه با دروازه ورودی شهر قدیم دوبرونیک فاصله داشت، روی تپه یا بالای کوچه شیب دار هم نبود و درست کنار ایستگاه اتوبوس بود.
بعد از دیدن دوبرونیک با کرواسی خداحافظی کردم و با اتوبوس راهی کشور مونته نگرو شدم.
هزینه های سفر به کرواسی
هزینه های سفرم به کرواسی شامل موارد زیر می شه:
- هزینه اقامت در هاستل: ۸۴۵ کونا
- هزینه غذا و میوه و خوراکی: ۵۸۵ کونا
- هزینه حمل و نقل بین شهری و داخل شهری: ۷۸۵ کونا
- هزینه ورودیه ها: ۳۴۵ کونا
- هزینه سیم کارت: ۴۲ کونا
کل هزینه سفر کرواسی ۲۶۰۰ کونا بعلاوه ۱۰ یورو بلیط قطار اسلوونی به کرواسی و ۲۰ یورو اتوبوس کرواسی به مونته نگرو شد. اگر همه هزینه ها رو به یورو تبدیل کنم کل هزینه سفرم ۳۷۷ یورو شد.
با اینستاگرام در سفرها همراه من باشید. @safarnevesht
در زمان سفر هر یورو ۷.۵ کونا و هر یورو معادل ۴۱۵۰ تومان بود.
تاریخ سفر: بهار ۱۳۹۶
احمد خانی عاشق سفر و دیدن سرزمین های متفاوت
۹۱دیدگاه
درود احمد جان، سال نو مبارک، احمد جون این ترمینال های مسافربری که تو سطح اروپا میشه باهاشون با اتوبوس و ون ها ارزون سفر کنی،دقیقا چجوری سرچ میکردی و پیدا میکردی؟ آخه تو آلمان فقط همین فلیکس بوس هست و چیز خاصی ندیدم. حالا به غیر از اون اپلیکیشن بلابلاکار، که برای من فعلا کار نمیکنه متاسفانه!چون باید براش یه ایمیل جدید بسازم! لطف اینو راهنمایی میکنی. ممنون 🙃😎
سلام حسین جان
گوگل می کنم و بالاخره یک چیزی پیدا میشه
سلام
سفرنامه شما فوق العاده بود ممنون......برای یک سمینار باید برم زاگرب ، به نظرتون یکی و دو شهر که توصیه می کنید برای بازدید برم کدومه ؟؟ همچنین اگر بتونم یک کشور همسایه کرواسی رو برم شما اسلوونی رو پیشنهاد می کنید یا بوسنی هرزگوین رو و یا .....؟؟؟ تشکر از راهنماییتون
سلام و سپاس دوست عزیز.
توصیه می کنم پلیتویچکا رو حتما ببینید. اون کشورها هر دوش زیبا هستند.
سلام بر شما خسته نباشید. به نطرم اگر از زمان شروع پروازتان و فرودگاه مبدا عم عکس و مطلب بگدارید بهتر می شود.با تشکر
سلام و سپاس علی عزیز
سلام بر احمدآقای عزیز
با احترام به تمام نویسندگان سفرنامه
مدل نوشتن خودشما بسیار قوی تر از دیگران هست لطفا سفرنامه های خود را به روز رسانی کنید
حتی اگر شما سفرنامه شهر خودتون رو بنویسید می می خوانم و لذت می برم لطفا مطلبی بارگزاری کنید تا استفاده کنیم
سلام دوست عزیز
سپاس از لطفتون 🌹🙏
سلام آقای خانی.وقتتون بخیر. من با خوندن سفرنامه شما علاقمند شدم به کرواسی سفر کنم.تا حالا هم ویزای شینگن نداشتم ولی سابقه سفرهای آسیایی دارم. به نظر شما برنامه سفری که برای سفارت مینویسم اگر تماما در کرواسی و شهرهای مختلف اون باشه شانس ویزا شدن بیشتره یا بهتره تو برنامه سفرم بنویسم قصد دارم از کشورهای دیگه مثل ایتالیا هم دیدن کنم؟برنامه سفر رو میخام برای یک هفته بنویسم و خودم بیشتر تمایل دارم تمامش رو در کرواسی باشم تا بتونم جاهای مهمش رو خوب ببینم. ممنون از لطف شما.
سلام دوست عزیز
همش کرواسی باشه
سلام
احمد آقای عزیز
خیلی لذت بردم از قلم روان و توصیفات قشنگت..
واقعا عالی مینویسی و عکس ها هم خوب و روشنگر اون کشور و فرهنگ و زیباییش هست.
کاش بقیه سفرهایی که رفتی هم منتشر کنی.
سلام و سپاس از لطفتون. فرصت کنم می نویسم.
سلام عرض ادب و احترام باسفرهای شما حال کردم خیلی عالی چطور میتونم باشما ارتباط برقرار کنم
سلام و احترام
از تاریخ ۱ ژانویه ۲۰۲۳، کرواسی به عضویت پیمان شینگن و یورو درآمد و از این به بعد برای سفر به این کشور، نیاز به ویزای شینگن داریم و مقررات مربوط به معاهده شینگن برای این کشور نیز اجرایی میشود
واحد پولی کرواسی نیز رسماً به یورو تغییر کرد.
سلام کورش عزیز
ممنونم، به روزرسانی شد.
سلام مجدد اقا احمد من هفته اینده دارم میرم زاگرب این هاستلی که رفته بودین از وابت تمیزی و امنیت قابل اطمینان هست؟ و اینکه تا مرکز شهر مراکز قدیمی چقدر راه داره؟ بی زحمت اسم هاستل رو به اسپل انگلیسی برام بنویسید ممنون
سلام دوست عزیز
توصیه می کنم هاستل ها رو در بوکینگ یا هاستل ورد چک کنید.
سلام فوق العاده بود سفرنامتون واقعا لذت بردم
من چند کشور رو خودم تنها رفتم از جمله برزیل هاستل رفتم زمان کارناوال
الان در به در دنبال ویزای توریستی کروواسی هستم هیچ آژانسی بخاطر کرونا کار نمیکنه ولی به اینگلیسی که سرچ میکنم Croatian visa for iranian یه سری سورس میاد بالا ولی نمیدونم باید چیکار کنم میخواستم بدون شما میدونین الان چجوری میشه ویزا کروواسی رو اقدام کرد؟ و اینکه آیا جواب ایمیل میدن یا حضوری وقت میدن ؟
سلام
یک بار دیگه قسمت ویزا رو بخونید، به روز شد.
سلام اقا احمد وقت بخیر
اگه تونستین اطلاعاتی که درباره گرفتن ویزا کرواسی گرفتین عوض کنین چون من دو هفته پیش برای ویزا کرواسی اقدام کردم
برا گرفتن ویزا باید از طریق وی اف اس گلبوال اقدام کرد هزینشم 134 یورو برای کسایی که تهران اقامت دارن و 138 یورو برای کسایی که بیرون از تهران هستن چون دیگه پست میکنن پاسپورت و گرفتن حضوری امکان پذیر نیست
سلام دوست عزیز
ممنون اطلاع دادید، به روز شد.
سلام و روزبخير
ميخواستم بپرسم ازتون تو پركردن انلاين فرم درخواست بخش چهارم كه در مورد دعوت كننده هست، شما دعوت نامه داشتين؟ يعني بي دعوتنامه نميشه اقدام كرد؟
درود بر شما دوست عزیزم
درود بر شما که گنجینه بی همتای سفر در ایران هستید
خوشا به حالتون
یه سوال داشتم
احمد جان من ویزای مولتی پل شش ماهه بلغارستان رو گرفتم
آیا با داشتن چنین ویزایی امکان رفتن به کرواسی رو دارم یا خیر؟
چون به من گفتن با ویزای مولتی بلغارستان میتونم به کرواسی و رومانی هم سفر کنم
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
سپاس بی کران
سلام دوست عزیز
بله میتونید ولی بهتره اول یکبار مهر ورود به بلغارستان توی پاستون بخوره.
مثل همیشه این سفرنامه هم عالی اصلا فکر نمی کردم که کرواسی اینقدر زیبا باشه تشکر و سپاس بابت اطلاعات خوب
سپاسگزارم. کرواسی بسیارر زیباست.
سلام خیلی جالب بود، بنظرم اسلوونی کشور جالبتریه چون شلوغ نیست
یه سوال داشتم، شما سفرنامه استونی یا کلاً یکی از کشور های بالتیک رو گذاشتید؟ چون من قراره به اونجا مهاجرت کنم
سلام دوست عزیز
بله سفرنامه استونی، لتونی و لیتوانی در وبسایت سفرنوشت هست.
سلام جناب خانی
بسیار سفرنامه جذابی بود.
در هاستل هایی که در کشورهای مختلف اقامت داشتید، سایز کمدهای اختصاصی به اندازه یک چمدان متوسط است؟
من در سفرهای خارجی ام در هتل ها اقامت داشته ام و به دلیل دسیک کمر و گردن نمی توانم از کوله پشتی استفاده کنم.
سپاس از پاسختون
سلام دوست عزیز
هاستل به هاستل سایز کمد فرق دراه. بعضی ها حتی یک چمدان بزرگ هم جا میشه.
راهنمای هاستل رو مطالعه کنید.
سفرنامه هاتون خیلی خوبه انگار هر لحظه آدم خودش رو در اون موقعیت تصور میکنه با چه گوشی ای عکس ها رو گرفتید؟چون عکس ها کیفیت تصویر خیلی خوبی داره
سلام دوست عزیز
ممنونم. عکس ها با گوشی آیفون گرفته شده.
بسیار عالی من سفرهایی که تصمیم میگریم با دوستان بریم قبلش یک سری به وب سایت و اینستا شما میزنم ببینم سفرنامه اون هست یانه که خوشبختانه همیشه بوده و استفاده کرده ام
سلام دوست عزیز
خوشحالم اینطور بوده و سفرنامه ها در برنامه ریزی سفر بهتون کمک کرده
جناب خانی
سفرنامه تون عالی بود واقعا لذت بردم،همیشه به گردش
سپاسگذارم دوست عزیز
احمد آقای عزیز سلام ، من از مدت ها قبل وبسایتتو دنبال میکنم از طرفدارای سفت و سختتم ، یه سوال داشتم ازت ، من میخوام یک سفر ۱۰ روزه به اروپا داشته باشم و ۵ روزشو اتریشم ، با خودم گفتم گفتم یک کشور دیگه اروپای شرقی روهم ببینیم ، مجارستان و لهستان رو دیدم قبلن ، شما بین رومانی و کرواسی و بوسنی کدوم رو بیشتر توصیه میکنی به دیدن اگر فقط یک کدومشو بخوام بیینم ؟
در ضمن شینگن مولتی دارم و مشکل ویزا ندارم
سلام
رومانی
سلام وقت خوش عکسها و یاداشتها به شکلی است که در زمان کوتاه انگار خودمان با شما سفر کرده ایم