سفر کوتاه من به کاستاریکا در ادامه سفر آمریکای مرکزی و کارائیب و پس از دیدن کشورهای هائیتی و جمهوری دومینیکن بود. تعریف طبیعت کاستاریکا رو خیلی شنیده بودم اما نمیدونستم با این فرصت کم و هزینه های بالای این کشور، میتونم طبیعتش رو هم ببینم یا نه.
در سفرنامه کاستاریکا همراه من باشید تا قصه این چند روز رو براتون تعریف کنم.
ویزای کاستاریکا
ویزای کاستاریکا Costa Rica از اون ویزاهایی هست که گرفتنش دردسر داره. این کشور توی ایران سفارت نداره و باید به سفارت کاستاریکا توی یک کشور دیگه برای ویزا مراجعه کنیم. راحت ترین سفارت کاستاریکا برای ما در آنکارا واقع شده. وزارت خارجه کاستاریکا ایران و ۱۴ کشور دیگه رو جزو کشورهای خاص ویزا Restricted visa طبقه بنده کرده که معنیش حساسیت بسیار زیاد برای دادن ویزا هست و همه مدارک شما به وزارت خارجه در خود کاستاریکا منتقل میشه و تصمیم گیری توسط اون ها انجام میشه و خود سفارت نقشی در این مورد نداره.
یک سری استثنا هم برای ایرانی ها وجود داره. دارندگان پاسپورت ایرانی اگر ویزای مولتیپل و معتبر کانادا داشته باشند که در بازه زمانی ۶ ماه بعد از دریافت اون ویزا حداقل یکبار به کانادا سفر کرده باشند، میتونند به مدت ۳۰ روز و بدون داشتن ویزای کاستاریکا به این کشور سفر کنند. این مورد شامل حال من میشد و بدون ویزای کاستاریکا به اونجا سفر کردم.
با اینستاگرام در سفرها همراه من باشید. @safarnevesht
دارندگان ویزاهای خاصی از امریکا هم تحت شرایطی میتونند بدون ویزا وارد کاستاریکا بشند که چون شرایطش پیچیده و طولانیه از نوشتنش صرف نظر می کنم. حواستون باشه داشتن بلیط خروج از کاستاریکا (زمینی، دریایی یا هوایی) خیلی خیلی برای مرزبانی مهمه و حتی به شهروندان غربی هم در صورت نداشتن بلیط خروج اجازه ورود به کاستاریکا رو نمیدند.
مختصری در مورد کاستاریکا
کاستاریکا یا اونطور که خودشون میگند کوستاریکا به معنی ساحل غنی، با مساحت ۵۱ هزار کیلومتر مربع از استان خوزستان هم کوچکتره و با پنج میلیون نفر جمعیت در قاره آمریکای مرکزی بین نیکاراگوئه و پاناما واقع شده. این کشور زیبا به جنگل های سرسبز و بارانی، قله های آتشفشانی، سواحل تمیز و زیبا در هر دو سمت دریای کارائیب و اقیانوس آرام و آبشارهاش معروفه.
حدود ۲۵ درصد کل مساحت کاستاریکا مناطق حفاظت شده هست که بالاترین میزان در دنیاست. کاستاریکا آب و هوای نزدیک به استوایی داره و بجز ارتفاعات، بقیه مناطق دو فصل بارانی و خشک دارند. فصل بارانی از اردیبهشت تا آبان هست که هوا خنک تره ولی بارندگی هم زیاده.
کاستاریکا از سال 1821 از اسپانیا مستقل شد و سال 1940 هم از جمهوری فدرال امریکای مرکزی اعلام استقلال کرد. سال 1948 کاستاریکا ارتشش رو منحل کرد و نداشتن هزینه های نظامی به رشد اقتصادش کمک زیادی کرده. زبان رسمی کاستاریکا هم مثل اکثر کشورهای امریکای لاتین اسپانیایی هست.
کاستاریکا شاید ثروتمندترین کشور آمریکای مرکزی باشه و همین باعث بوجود آمدن یک مشکل بزرگ واسه کوله گردها شده: خیلی گرونه! یعنی با استانداردهای آمریکای مرکزی گرونه، بویژه حمل و نقل بین شهری. من هم تصمیم گرفتم فقط پایتخت کشور یعنی سن خوزه San Jose رو ببینم و بقیه اون رو بذارم برای زمانی که هم از نظر مالی و هم زمانی اوضاع بهتر بود. زبان مردمش اسپانیش هست و راحت میشه باهاشون ارتباط برقرار کرد.
پروازها از ایران به کاستاریکا بالای ۱۵۰۰ دلاره و همشون نیاز به ویزای ترانزیت شینگن یا کانادا و امریکا داره. من از جمهوری دومینیکن به کاستاریکا پرواز کردم که بلیطم شد ۲۰۵ دلار و بلیط خروج از کاستاریکا به پاناما هم ۹۰ دلار شد.
روز اول؛ به دنبال ویزا، خواب و فیلم ایرانی در کاستاریکا
ساعت ۴ صبح پرواز ایرلاین کوندور از جمهوری دومینیکن توی فرودگاه مدرن سن خوزه به زمین نشست. پلیس مرزی بر خلاف انتظارم خیلی راحت و بدون سوال غیرعادی با دیدن ویزای کانادا مهر ورود رو توی پاسپورتم زد. صرافی فرودگاه کارمزد زیادی برای تبدیل پول می گرفت من هم از خودپرداز فرودگاه استفاده کردم که البته اون هم ۵ دلار کارمزد داشت. واحد پول کاستاریکا کولون هست و هر دلار امریکا در زمان سفرم معادل ۵۶۰ کولون بود. فرودگاه تا مرکز شهر سن خوزه ۲۰ کیلومتر راه هست که با اتوبوس ۱ ساعتی طول میکشه. بعد از ۱۵ دقیقه منتظر موندن اتوبوس اومد و با دادن ۵۰۰ کولون سوار شدم. هوا تازه داشت روشن میشد که به مرکز شهر رسیدم. تا هاستلی که انتخاب کرده بودم پیاده حدود ۴۰ دقیقه راه بود که تصمیم گرفتم پیاده برم چون هاستل ساعت ۸ صبح باز می کرد.
با اینستاگرام در سفرها همراه من باشید. @safarnevesht
برای سه شب اقامتم هاستل اوربانو یوسس Hostel Urbano Yoses رو انتخاب کرده بودم. قیمت هر تخت توی اتاق ۸ تخته ۱۱ دلار بود ولی هیچ شبی بیشتر از ۳ نفر توی اتاق نبودیم. نسبت به گرونی کاستاریکا قیمت مناسبی بود ضمن اینکه صبحانه هم پنکیک سرو می کرد.
صبحانه خوردم و با اینکه شب قبل نخوابیده بودم، رفتم دنبال سفارت و ویزا. پیاده تا سفارت نیکاراگوئه رفتم. میدونستم برای نیکاراگوئه نیاز به ویزا ندارم ولی میخواستم ویزاش رو بگیرم تا باهاش بتونم به بقیه کشورهای امریکای مرکزی برم. سفارت نیکاراگوئه بهم گفت مطمئن نیستند که بدون ویزا بتونم به نیکاراگوئه سفر کنم و ویزا هم به من نمیدند! خسته نباشند واقعا!
روی نقشه سفارت هندوراس رو پیدا کردم. خیلی فاصله بود و نمیشد پیاده رفت. تاکسی هم که توی کاستاریکا نمیشه سراغش رفت، خیلی گرونه. مثلا واسه یک مسافت ۱۰ دقیقه ای حداقل ۱۰ دلار باید بدی. اوبر کمی ارزونتره ولی بازم گرون میشه. حمل و نقل عمومی توی سن خوزه اتوبوس هست که کرایش حدود نیم دلاره ولی استفاده ازش اونم برای کسی که زبان اسپانیایی بلد نیست خیلی خیلی سخت و پیچیده ست. هر جوری بود با اتوبوس خودم رو رسوندم سفارت هندوراس. وقتی نوبتم شد منشی سفارت بهم گفت خانم سفیر برای یک جلسه رفته بیرون و عصر میاد. شماره دفتر سفیر رو بهم داد و گفت عصر زنگ بزنم ببینم بهم ویزا میده یا نه. فردا جمعه بود و با این اوضاع گرفتن ویزا به آخر هفته می خورد. با محدودیت زمانی که داشتم نمیتونستم ویزای هندوراس رو بگیرم و قیدش رو زدم.
بعد از سفارت یک سیم کارت و پکیج ۱۵۰ مگابایت اینترنت از کمپانی مویستار به قیمت حدود ۳ دلار خریدم. اینقدر خسته و کم خواب بودم که حس کردم دارم مریض میشم. خودم رو رسوندم به هاستل و خوابیدم. فکر می کردم فردا صبحش بیدار بشم ولی خوشبختانه ۷ عصر بیدار شدم. شال و کلاه کردم که برم سینما. یک ماه قبل توی گروه کوچ سرفینگ سن خوزه سوالی پرسیده بودم و یک دختر ایرانی به اسم رویا بهم پیام داده بود. رویا یک کارگردان جوانه و سال ها بود با خانوادش به کاستاریکا مهاجرت کرده بود. از اتفاق اون روز یک مجموعه فیلم مستند توی یکی از سینماهای سن خوزه به نمایش در میومد که فیلم رویا هم جزوش بود.
ساعت ۸ شب نمایش شروع شد و اولین فیلم هم فیلم رویا به اسم هیچ چیز و هیچکس یا نادا نی نادیه Nada Ni Nadie بود. هیچ چیز و هیچ کس دو زبانه فارسی و اسپانیایی بود. جالب بود رفتی توی یک سینما اونور دنیا و یک فیلم به زبان فارسی پخش بشه. ماجرای فیلم ترکیبی از زندگی یک مادر و دختر کوبایی و همینطور تجربه شخصی رویا و برادرش که توی اقیانوس غرق شده بود. فیلم برای من بسیار بسیار غم انگیز بود و اینقدر من رو تحت تاثیر قرار داد که تا لحظه خروج از کاستاریکا بغض گلوم رو گرفته بود.
روز دوم؛ آبشار با دوستان جدید
صبح که از خواب بیدار شدم قصد داشتم گشتی توی شهر سن خوزه بزنم. موقع صبحانه خوردن کنار یک پسر هلندی نشستم و مشغول صحبت شدیم. ازش پرسیدم برنامه امروزت چیه؟ گفت تا نیم ساعت دیگه ماشینی که کرایه کردیم رو میارن اینجا و با دوست دخترم به یکی از آبشارهای زیبای کاستاریکا میریم. بدون معطلی گفتم منم بیام؟ با روی خوش گفت چرا که نه، هم بیشتر خوش میگذره و هم هزینه هامون کمتر میشه.
ساعت ۹ صبح نماینده کمپانی کرایه ماشین دم در هاستل بود. امضای قرارداد و پرداخت که توسط لارس انجام شد نیم ساعت طول کشید. کرایه یک روز ماشین ۴۵ دلار و هزینه بنزین رفت و برگشتمون هم ۱۱ دلار شد. از شهر و جاده اتوبان که خارج شدیم مسیر خیلی دوست داشتنی شد و چهره واقعی کاستاریکا رو دیدیم. کوهستان های سر سبز، مزارع قهوه و موز و حرکت توی جاده های مارپیچ مه گرفته هر سه نفرمون رو سرحال کرده بود. با چند بار ایستادن توی مسیر نهایتا بعد از ۳ ساعت به ورودی آبشار رسیدیم.
ورودی منطقه آبشار گاو یا کاتاراتا دِل تورو (Catarata Del Toro) چهارده دلار بود. محوطه ورودی که بار رستوران بود پر بود از پرنده های رنگارنگ که از جنگل های اطراف برای غذا خوردن اونجا اومده بودند. از توی باغ جلوی رستوران، آبشار و ابهتش دیده میشد ولی برای نزدیک شدن ۴۰ دقیقه به سمت ته دره پیاده روی کردیم.
آب آبشار و حوضچه پایینش اسیدی بود و توصیه شده بود توش شنا نکنیم. همون پوره های آب که توی فضا بود هم باعث سوزش چشم میشد. علت اسیدی بودن به دلیل فعالیت های آتشفشانی بود. بجز ما سه تا فقط یک زوج دیگه اونجا بودند و میشد از صدای طبیعت نهایت لذت رو برد. ناهاری که با خودمون برده بودیم رو کنار حوضچه آبشار خوردیم و سر بالایی به سمت ماشین که نفس گیر بود طی کردیم.
توی مسیر بازگشت یکی دو بار دیگه توقف کردیم و عصر به ترافیک سنگین سن خوزه و اطرافش خوردیم. نهایتا ۵:۳۰ عصر در حالیکه باک ماشین رو پر کردیم (طبق قرارداد) به هاستل رسیدیم.
روز سوم؛ گشت در سن خوزه پایتخت کاستاریکا
روز شنبه بود و بانک ها دیر باز می کردند. به یک مرکز خرید رفتم که بهم گفته شده بود بانک روز شنبه هم باز میکنه ولی صف جلوی بانک خیلی شلوغ بود. قصد داشتم چند تا اسکناس پول تا نخورده از بانک بگیرم. توی یکی از راهروهای مرکز خرید تعدادی فروشنده اسکناس و سکه قدیمی بودند که خوشبختانه پول نو هم داشتند. چیزی که برام جالب بود یکیشون اسکناس ۱۰۰ تومانی تا نخورده هم داشت که حدود ۱.۵ دلار میفروخت.
بقیه روز رو به قدم زدن توی مرکز قدیمی شهر که پر از جنب و جوش بود و تعداد زیادی بازارچه محلی داشت گذروندم. شهر سن خوزه جذابیت چندانی نداره ولی از اونجایی که حتی روز شنبه هم زنده بود، پرسه زدن بین مردم و گوش دادن به موسیقی که توی پارک های مختلف شهر اجرا میشد بهم اجازه نمیداد به هاستل برگردم.
غذای معمول کاستاریکایی که همه جا میشه پیدا کرد مرغ سرخ شده، برنج کنارش موز سرخ شده یا همون پلانتین بعلاوه لوبیا سیاه هست. انواع و اقسام فست فودهای امریکایی هم توی سن خوزه پیدا میشه که ظاهرا با سلیقه ایرانی ها سازگاره.
صبح روز چهارم با اوبر ۵ دلاری مسافت کوتاه هاستل تا ترمینال اتوبوسرانی مرکز شهر رو رفتم و اونجا سوار اتوبوسی شدم که به فرودگاه می رفت.
هزینه های سفر ۳ روزه من در کاستاریکا حدود ۱۰۰ دلار شد. قیمت بلیط های هواپیما رو هم که اول سفرنامه توضیح دادم.
پرواز من با کوپا ایر از سن خوزه به پاناما بود.
تاریخ سفر: پاییز ۱۳۹۶
احمد خانی عاشق سفر و دیدن سرزمین های متفاوت
۶۷دیدگاه
سلام من از طریق خرید ملک دارم اقامت در کاستاریکا را می گیریم ممنون می شوم گروه یا ایرانی های را به من معرفی کنید در کاستاریکا که بتوانم در روز های اول از انها کمک بگیرم
چقدر ابشار قشنگ بود
امیدوارم یک روز از نزدیک اونجارو ببینم
سلام. سفرنامه تون عالی بود، به خصوص اون قسمت فروش اسکناس ۱۰۰ تومانی. بدبختا نمی دونن که این ۱۰۰ تومانی که اونجا ۱.۵ دلار قیمتشه، تو ایران هیچ ارزشی ندارد و قیمت یک دونه نون هم نمیشه.😂😂 در هر حال جالب بود. ممنون
من بالاخره ویزای کاستاریکارو با اینکه خیلی خیییییلی سخت بود گرفتم.
به سلامتی، امیدوارم سفر عالی داشته باشید.
لطفا برای ما از مراحلش و اینکه کجا گرفتید بنویسید.
سلام و خسته نباشی . اگه میشه برام توصیح بدین برای ویزای توریستی کاستاریکا به چه مدارکی نیاز دارم..چوندسفارت که نداره و اصلا نمیدونم
سلام
ممنون بابت سفرنامه هایی که به اشتراک میذاری
یه سوال
اگه قرار باشه یکی از کشورهایی که سفر کردی برا زندگی انتخاب کنی کدوم کشور انتخاب میکنی
باتوجه به شرایط امنیت ارامش زیبایی آب و هوا و... اون کشور
سلام دوست عزیز
بهش فکر نکردم
یکی از نا امنترین جاهای دنیا که هم به خاطر ۱۰ دلار سرت رو می برند هم پلیس فاسد داره هم مردم فقیر زیاد هفته پیش برادر من رو با اینکه ۲۰ سال اونجا زندگی میکرد و زن و بچه و کار خوب داشت به خاطر پول توی خونه خودش کشتند و دستمون هم به هیچ جا بند نیست چون هم سفارت نداره توی ایران هم پاسخگو نیستند و هم زبان اسپانیش دارند. طبیعت زیبا داره ولی مردم فقیر و کشور ناامن سفر نکنید.
متاسفم واسه برادرتون :-(
جالب بود
با سلام . ممنون بابت متن زیبات، من ۱۶ روز کاستاریکا بودم ، ای کاشک به جای پایتخت شهر های ساحلیشو مثل گلفیتو میرفتی واقعااااا دیدنی و زیباس
سلام و سپاس دوست عزیز
سفر بسیار کوتاه بود، باید دوباره برم
اگه امکان داره یهم بگین برای گرفتن ویزای توریسیتی سفارت یه چه مدارکی نیاز داره؟؟ مرسی
من چون از آمریکا رفتم اطلاع خاصی ندارم ولی فک کنم مثل سایر کشور ها رزرو هتل بلیط هواپیما تمکن مالی مهمترین چیزا باشه
عالی... واقعا چقدر زحمت کشیدی برای گرفتن ویزا. جداً یکی از مزایای پاسپورت ایرانی اینه که حتی ابتدایی ترین ملزومات سفر رو برات خاطره انگیز و پر چالش میکنه، که شاید هیچکس تو دنیا مثل خودمون نتونه درکش کنه...یک حسی پر از عصبانیت و در انتها، فتح یک قله!!!
درسته محسن جان، چالشی که وقتی بهش غلبه میکنی حس بسیار خوبی داری
سلام بر شما دوست عزیز،
من به دنبال اطلاعات برای سفر به کاستاریکا بودم که با سایت شما آشنا شدم. خیلی قلم زیبایی دارید و خیلی لذت بردم از مدل سفر رفتن تون که خودتون را میسپارید به جریان سفر و از لحظه لحظه اش لذت میبرید :)
سوالی داشتم از خدمتتون. من پی آر کانادا هستم و در هلیفکس زندگی میکنم. آیا میتونم بدون گرفتن ویزا به کاستاریکا سفر کنم؟
سلام و سپاس
بله میتونید بدون ویزا به کاستاریکا سفر کنید. ولی بدلیل شرایط خاص کرونا حتما با سفارتش تماس بگیرید و سوال کنید.
سلام
ممنون از توضیحات شما بنده هم دوست دارم سفر کنم اگر برات مقدوره من رو هم خبر کن باهم بریم
سلام دوست عزیز
فعلا برنامه سفر گروهی ندارم
دوست عزیز.. خوشا به سعا دتت.. وقتی جوون بودم عاشق سیر و سیاحت بودم که نشد .الان دیگه هم شرایطش رو ندارم هم جسما توانایی .. شصت سالمه .. خیلی به شما غبطه خوردم .. امیدوارم که همه عمرت اونجور که میخواهی زندگی کنی و لذت ببری .. حسرت دیدن خیلی جاها به دلم موند .. از جوونیت خوب استفاده کن پسرم .. سلامت و موفق باشی
سلام و سپاس از دعای خوبتون دوست عزیز
امن هم میدوارم به جاهایی که توانش رو دارید سفر کنید و لذت ببرید
سلام دوست عزیز
ایا از گرفتن ویزای کار یا تحصیلی کاستا ریکا اطلاع دارین؟
اگه مقدورهسا توضیح بدین ممنون میشم
سلام
اطلاعی ندارم. اگر پذیرش تحصیلی با موقعیت شغلی داشته باشید احتمالا بدون مشکل بتونید ویزا بگیرید.
سلام احمد جان خیلی سفرنامه جالبی بود اگر خواستی همسفر من پا هستم بنده دوتا ویزا هلند و آلمان رو در پاسپورت دارم از طریق ایمیل به من خبر بده البته بعد کرونا لعنتی
بغض وحسرت، خوشا به حالت
سپاسگزارم
سلام احمد عزیز
خیلی اتفاقی با سایت قشنگت آشنا شدم منم روح سفر دارم ولی ن اندازه تو
انقد از تجربه هات لذت بردم که تو کل خوندنشون یه لبخند گنده تو صورتم بود🤩😄
دو تا سوال ازت داشتم
اول اینکه میدونی سواحل کاستاریکا چجورین؟از لحاظ جاذبه های تفریحی,سواحل صدفی و ...
و اینکه خفن ترین جایی که بهش سفر کردی کجا بود ؟یعنی اگه بتونی دوباره سفر کنی حتمن اونجا میری ؟؟؟؟
سلام دوست عزیز
به سفرنوشت خوش آمدید. خوشحالم براتون جالب بوده.
کاستاریکا قطعا سواحل زیبا داره ولی من نرفتم و تجربه شخصی ندارم.
خیلی از کشورها هستند که دوست دارم دوباره برم :) آمریکای جنوبی، جنوب اروپا، شرق آسیا، نیوزلند ...
سلام احمد جان سفرنامه فقط خودت و قلم خودت ❤️ همه رو تا به امروز خوندم “ تمام شد “ منتظرم جدید پست کنی که بخونم
محمد نروژ- اسلو (اینستگرام)
سلام محمدجان
ممنون از لطفت. ایشالا به زودی
سلام حس خوبی به آدم میده وقتی سفرنامه ها تو میخونه خیلی خوب و روان و کامل از همه چی سفر توضیح میدی عکس های خوبی ضمیمه میکنی امیدوارم همیشه سلامت باشی و ایمن مسافرت بری
سلام و سپاس دوست عزیز
احمد آقا دست مریزاد خیلی عالی بود ای کاش از اون دختر ایرانی اطلاعات بیشتری می دادی شاید برای بقیه هموطن ها که قصد سفر به این کشور را دارند مفید واقع می شد . خسته نباشی عالی بود
دمت گرمممممم خیلی خیلی زیاد فقط همینو میتونم بگم
مرسی دوست عزیز