شهر هانگجو (Hangzhou) مرکز استان جِجیانگ که در ایران به اشتباه هانگژو و یا هانگزو هم گفته میشه یکی از ۷ پایتخت کشور چین بوده. هانگجو با اینكه صنعت و اقتصادش رو به شانگهای باخته ولی هنوز هم ۹ میلیون جمعیت داره و کلان شهر هانگجو چهارمین شهر پر جمعیت چین محسوب میشه. این شهر ٧٠٠ سال پیش بیشتر از یك میلیون نفر جمعیت داشته که جمعیت خیلی زیادی برای اون زمانه! ماركوپلو زمانی كه از این شهر دیدن كرده گفته بدون شك زیباترین شهر دنیاست. هانگجو جنوبی ترین شهر کانال بزرگ هست و رودخانه بزرگ چیان تانگ (یكی از ٥ رودخانه مهم چین) از وسط شهر میگذره. از نظر موقعیت جغرافیایی هم هانگجو در دلتای رودخانه یانگ تسه قرار گرفته.
دریاچه غربی (west lake) كه الهام بخش شاعرها و هنرمندای بسیاری بوده و در لیست یونسكو هم ثبت شده نماد اصلی شهر هانگجو هست. مسیرهای پیاده روی زیادی بر روی دریاچه توسط امپراطورهای مختلف ایجاد شده كه ٣ تا از اونها دریاچه رو به ٥ قسمت تقسیم كرده. جزایر مصنوعی متعدد و باغ های زیبا الهام بخش باغ های سبک شرقی در چین، ژاپن و کره بوده.كوهستان های اطراف دریاچه كه تعداد زیادی معبد و پاگودا داخلشون ساخته شده بهترین مكان برای تماشای دریاچه غربی هست. به نظر من اینجا شهر عاشق هاست و بویژه بعد از غروب آفتاب پارك های اطراف دریاچه غربی با اون گلكاری های زیباش جون میده برای قدم زدن دو نفره. چینی ها اعتقاد دارند اگر یك زوج كل مسیرهای روی دریاچه رو قدم بزنند تا آخر عمر با هم میمونند. زوج های جوان زیادی دیدم كه برای گرفتن عكس یادگاری شروع زندگی جاویدانشون به تپه های اطراف دریاچه غربی اومده بودند.
غذای خیابانی هانگجو هم خیلی متنوع و خوشمزست. به محض ورودم به هانگجو یك نون كنجدی از دو تا نانوای ترك زبان خریدم كه فوق العاده بود. اولین نونی بود كه توی چین خوردم و توش شكر نبود و بسیار خوشمزه!
کل اقامتم در هانگجو یک روز و نیم و دو شب بود. شب دوم اقامتم همزمان شده بود با شروع تعطیلات روز کارگر و به کمک دوست های چینی تونستم هاستل رزرو کنم. هاستل ووشان یی که به دریاچه غربی هم خیلی نزدیک بود قیمت یک تخت برای شب اول ۶۰ یوان و برای شب دوم که تعطیلات بود ۹۰ یوان شد.
عصر روز دوم سری به مزارع چای لانگ جین در نزدیكی شهر زدم. چای سبز هانگجو شهرت خاصی داره و اكثر توریست های چینی كه اینجا میاند چای سبز به عنوان سوغاتی میخرند. مزارع چای به اون زیبایی كه توی لاهیجان دیده بودم نبود. شاید الان فصل مناسبی برای دیدن مزارع چایی نبود.
اجلاس سران کشورهای جی ۲۰ قراره شهریور ۹۵ توی هانگجو برگزار بشه ولی از زمان سفر من که اردیبهشت بود تبلیغات و خوش آمد گویی برای این اجلاس دیده میشد. هانگجو سال ۲۰۲۲ هم میزبان بازی های آسیایی هست و به احتمال زیاد توریست های زیادی از ایران خواهد دید.
تاریخ سفر: بهار ۱۳۹۵
احمد خانی عاشق سفر و دیدن سرزمین های متفاوت
۱۲دیدگاه
سلام
من به هانگژو و ووجن چقدر وقت بزارم؟ هر کدام 1 روز کامل بزارم؟
من شنبه عصر میرسم به هانگژو، و 2 شنبه شب یا 3 شنبه صبح برمیگردم شانگهای.
سلام
بله یک روز براشون اکیه
سپاسگزارم ممنون از پاسختون . سفرنامتونو کامل کامل خوندم واقعا نقص نداشت خسته نباشید
خواهش مي كنم. اميدوارم سفر چين حسابي خوش بگزره. باز هم سوالي بود خوشحال ميشم پاسخ بدم
سلام . ورودی ها رو فرموده بودین گرونن. یعنی به نظرتون برای پونزده روز تقریبا چند دلار برای ورودیها همراهمون باشه . ضمن اینکه من سردرنیاوردم چرا بلیط هواپیمایی که دوساعته پکن تا شانگهای میره از قطارش ارزونتره?
ورودیه ها بستگی داره چقدر مکان رو بخواهین بازدید کنید. واسه سفر ۳۰ روزه من حدود ۱۰۰۰ یوان شد. البته من همه مکان های یک شهر رو بازدید نکردم و کارت دانشجویی هم داشتم و باهاش بعضی جاها تخفیف گرفتم. توی سفرنامه هر شهر قیمت بلیط جاهایی که دیدم رو نوشتم. میتونه کمکتون کنه.
پرواز لزوما ارزونتر نیست. اگه زود خریداری بشه میتونه ارزونتر از قطار باشه. توی اروپا این مورد بیشتره، خیلی از مسیرهای اروپا با هواپیما ارزونتر از قطاره.
تا اینجای سفرنامه که خوندم بسیار عالی بوده هرچند روز یکبار به امید یه پست جدید با ذوق و شوق سری به وبسایت میزنم و ممنونم که نا امیدم نمیکنید.
ممنونم 🙏🏻🌸😊
سعي مي كنم هيچوقت دست خالي و نا اميد از اينجا نريد 👌👌👍🌞
بالاخره موفق شدم :-D خیلی خوب بود
خدا رو شكر 😀👍
عالییی
ممنونم 🙏🏻😊